Eläkeikäisille

Vanhustyön tavoitteena on tarjota vanheneville ihmisille kokonaisvaltaista tukea ja mahdollisuus seurakuntayhteyteen sekä vuorovaikutukseen muiden ihmisten kanssa.

Kotikäyntityö

Voit pyytää diakoniatyöntekijää tulemaan kotiisi, hoivakotiin tai sopia henkilökohtaisen tapaamisen seurakunnan tiloihin. Häneltä voit pyytää myös esirukousta, rippiä tai ehtoollista.
Voit ottaa yhteyttä: Riitta Savander 040 804 9357 etunimi.sukunimi(at)evl.fi

Avoin ryhmätoiminta

Avoimet päiväpiirit kokoontuvat eri puolella kaupunkia. Tapaamisissa on virkistävää ja rakentavaa toimintaa sekä vaihtuvia teemoja ja vierailijoita. Useimmissa päiväpiireissä myös kahvitellaan yhdessä.
Voit ottaa yhteyttä: Vaula Risku 040 804 9361 etunimi.sukunimi(at)evl.fi

Kesäisin  järjestetään leiripäiviä ja retkiä. Päivien ohjelmat koostuvat yhdessäolosta ulkoilun, saunomisen ja hiljentymisen merkeissä.

Onnittelukäynnit

Hämeenlinna-Vanajan seurakunta muistaa vanhuksia erityisesti heidän merkkipäivinään.

75 vuotta täyttäville järjestetään kolme kertaa vuodessa yhteinen syntymäpäiväjuhla, johon jokainen saa henkilökohtaisen kutsun.

80 vuotta täyttäville järjestetään yhteinen syntymäpäiväjuhla: vuoden alkupuolella alkuvuodesta syntyneille ja loppupuolella loppuvuodesta syntyneille. Jokainen saa henkilökohtaisen kutsun juhliin.

85 vuotta täyttäville diakonian vanhustyöntekijät lähettävät kirjeen ja käyvät tervehtimässä syntymäpäivän jälkeen.

Pappi vierailee 90 ja 95 vuotta täyttävien luona.

Hauhon seurakunnasta käydään tervehtimässä 80, 85, 90 vuotta täyttäviä. Yli 90-vuotiaille lähetetään kirje ja tieto yhteydenotosta. 70 ja 75 -vuotiaille järjestetään yhteinen syntymäpäiväjuhla.

Lammin seurakunnasta käydään tervehtimässä 80, 90, 95 ja siitä eteenpäin täyttäviä. 85 v. muistetaan pienellä srk:n tervehdyksellä joulun alla ja 70 v. järjestetään yhteinen syntymäpäiväjuhla.

Vanhusten hoivayksiköt

Vanhusten hoivayksiköissä asukkaiden hengellisen elämän tarpeista vastaavat seurakuntapastori Sinikka Tuori ja diakonissa Seija Puusaari. Työntekijät ovat myös omaisia ja henkilökuntaa varten. Hoivayksiköissä pidetään säännöllisesti hartaushetkiä. Työntekijät tulevat pyydettäessä myös keskustelemaan ja antamaan yksityistä ehtoollista tai öljyllä voitelua.

Voit ottaa yhteyttä:
Sinikka Tuori 040 804 9315
Seija Puusaari 040 804 9358
etunimi.sukunimi(at)evl.fi

Vapaaehtoistoiminta

Oletko kiinnostunut auttamistyöstä? Haluatko antaa aikaasi ja lahjojasi toisten hyväksi – saat iloa ja virkeyttä monin verroin takaisin!

Vapaaehtoiskeskus Pysäkki on seurakunnan ja kaupungin yhteinen vapaaehtoistoiminnan keskus, ole rohkeasti yhteyksissä.

Voit ottaa yhteyttä:
Lauri Nurmi 040 804 9376
etunimi.sukunimi(at)evl.fi

Sukkia vanhuksille

Diakoniatyössä otetaan vastaan valmiita käsin neulottuja lämpimiä sukkia ja sukkalankoja neulojia varten. Sukkia lahjoitetaan hämeenlinnalaisille hoitolaitoksissa ja kodeissa asuville vanhuksille tervehdyskäyntien yhteydessä. Sukkien materiaaliksi kannattaa valita pehmyt, ihoystävällinen ja konepestävä lanka. Sukkia toivotaan miesten ja naisten koissa. Malli ja kuviointi on jokaisen neulojan itse valittavissa.

Sukkia ja lankoja voi toimittaa Diakoniakeskukseen (Birger Jaarlin katu 3) aukioloaikoina ma, ti, to, pe klo 9–12. Sukkia ottavat vastaan myös vanhustyön diakoniatyöntekijät Vaula Risku puh. 040 804 9361, Riitta Savander puh. 040 804 9357 ja Seija Puusaari puh. 040 804 9358. Heiltä myös lisätiedustelut.