Eläkeikäisille

Eläkeikäisille järjestetään retkiä, retkipäiviä ja leirejä. Eri puolilla kaupunkia kokoontuu eläkeläisten kerhoja. Tarvittaessa työntekijöiden kanssa voi keskustella henkilökohtaisesti.

Erityisiä vanhusten kirkkopyhiä järjestetään ennen pääsiäistä Hiljaisella viikolla sekä syksyllä vanhusten viikolla. Ehtoollista käydään pyynnöstä jakamassa vanhuksille laitoksissa ja kotona.

Vanhustyön tavoitteena on tarjota vanheneville ihmisille kokonaisvaltaista tukea ja mahdollisuus seurakuntayhteyteen sekä vuorovaikutukseen muiden ihmisten kanssa.

Onnittelukäynnit

Hämeenlinna-Vanajan seurakunta muistaa vanhuksia erityisesti heidän merkkipäivinään.

75 vuotta täyttäville järjestetään kolme kertaa vuodessa yhteinen syntymäpäiväjuhla, johon jokainen saa henkilökohtaisen kutsun.

80 vuotta täyttäville järjestetään yhteinen syntymäpäiväjuhla: vuoden alkupuolella alkuvuodesta syntyneille ja loppupuolella loppuvuodesta syntyneille. Jokainen saa henkilökohtaisen kutsun juhliin.

85 vuotta täyttäville diakonian vanhustyöntekijät lähettävät kirjeen ja käyvät tervehtimässä syntymäpäivän jälkeen.

Pappi vierailee 90 ja 95 vuotta täyttävien luona.

Hauhon seurakunnasta käydään tervehtimässä 80, 85, 90 vuotta täyttäviä. Yli 90-vuotiaille lähetetään kirje ja tieto yhteydenotosta. 70 ja 75 -vuotiaille järjestetään yhteinen syntymäpäiväjuhla.

Lammin seurakunnasta käydään tervehtimässä 80, 90, 95 ja siitä eteenpäin täyttäviä. 85 v. muistetaan pienellä srk:n tervehdyksellä joulun alla ja 70 v. järjestetään yhteinen syntymäpäiväjuhla.

Vanhusten hoivayksiköt

Vanhusten hoivayksiköissä asukkaiden hengellisen elämän tarpeista vastaavat seurakuntapastori Sinikka Tuori ja diakonissa Seija Puusaari. Työntekijät ovat myös omaisia ja henkilökuntaa varten. Hoivayksiköissä pidetään säännöllisesti hartaushetkiä. Työntekijät tulevat pyydettäessä myös keskustelemaan ja antamaan yksityistä ehtoollista tai öljyllä voitelua.

Voit ottaa yhteyttä:
Sinikka Tuori 040 804 9315
Seija Puusaari 040 804 9358
etunimi.sukunimi(at)evl.fi.

Sukkia vanhuksille

Diakoniatyössä otetaan vastaan valmiita käsin neulottuja lämpimiä sukkia ja sukkalankoja neulojia varten. Sukkia lahjoitetaan hämeenlinnalaisille hoitolaitoksissa ja kodeissa asuville vanhuksille tervehdyskäyntien yhteydessä. Sukkien materiaaliksi kannattaa valita pehmyt, ihoystävällinen ja konepestävä lanka. Sukkia toivotaan miesten ja naisten koissa. Malli ja kuviointi on jokaisen neulojan itse valittavissa.

Sukkia ja lankoja voi toimittaa Diakoniakeskukseen (Birger Jaarlin katu 3) aukioloaikoina ma, ti, to, pe klo 9–12. Sukkia ottavat vastaan myös vanhustyön diakoniatyöntekijät Vaula Risku puh. 040 804 9361 ja Seija Puusaari puh. 040 804 9358. Heiltä myös lisätiedustelut.