Vanhempainryhmät

Järjestämme vanhempainryhmiä, joissa on mahdollisuus tutustua samassa elämäntilanteessa oleviin perheisiin ja keskustella lapseen sekä vanhemmuuteen liittyvistä aiheista.

HÄMEENLINNA-VANAJAN SEURAKUNTA

Lapsi mielessä- vanhempainryhmä

Syyskuussa 2019 alkaa lapsi mielessä- vanhempainryhmä (3-5-vuotiaiden lasten vanhemmille). Ryhmässä pysähdytään yhdessä vanhempien kanssa keskustelemaan lapsiperheen arjen eri tilanteista. Pohtimalla omia ja lapsesi kokemuksia, opit ymmärtämään entistä paremmin lapsesi tarpeita ja käyttäytymistä. Ohjatun keskustelun kautta saattaa avautua myös uusia näkökulmia vanhemmuuteen tai puolison näkemyksiin. Ryhmässä tapaat myös toisia samassa elämäntilanteessa olevia vanhempia. Kokoonnumme kahdeksan kertaa ja jokaisella tapaamiskerralla on oma teemansa.

Ryhmään mahtuu 4-6 perhettä ja lastenhoito on järjestetty. Jokaisella kerralla tarjotaan myös pieni välipala ryhmän alkaessa. Osallistuminen on maksutonta.

Lapsi mielessä- ryhmä järjestetään Mannerheimin Lastensuojeluliiton koulutusmallin mukaisesti.

Vahvuutta vanhemmuuteen- perheryhmä

Vahvuutta vanhemmuuteen-perheryhmämalli on tarkoitettu pienten vauvojen perheille; molemmille vanhemmille sekä lapsille jotka ovat 2-4 kuukauden ikäisiä ryhmätapaamisten alkaessa. Kokoontuminen 8- 12 kertaa ja jokaisella tapaamiskerralla on oma teemansa.

Ryhmässä ohjaajat tukevat vanhempien mentalisaatiokykyä auttamalla vanhempia pohtimaan sekä omia että vauvan kokemuksia, tunteita ja reaktioitaan arjen tilanteissa. Toimiva suhde vanhemman ja lapsen välillä edistää lapsen kehitystä. Perheryhmän tavoitteena on myös vahvistaa vauvojen ja vanhempien myönteistä vuorovaikutusta ja turvallista kiintymyssuhdetta. Lisäksi tavoitteena on vahvistaa tasavertaista vanhemmuutta, tukea vanhempien parisuhdetta ja lisätä koko perheen hyvinvointia.

Ryhmään mahtuu 4-6 perhettä. Jokaisella kerralla tarjotaan pieni välipala. Osallistuminen on maksutonta.

Vahvuutta vanhemmuuteen- perheryhmä järjestetään Mannerheimin Lastensuojeluliiton koulutusmallin mukaisesti.

Vauvakynkkä

Syksyllä alkaa vauvakynkkä- ryhmä äideille ja vauvoille. Ryhmän alkaessa vauvojen iän olisi hyvä olla noin 2-5 kuukautta. Vauvakynkkä- ryhmä on Hämeenlinna- Vanajan seurakunnan ja Hämeenlinnan kaupungin vertaistukiryhmä, jossa keskustellaan vauvaperheen tärkeistä asioista ja opetellaan varhaista vuorovaikutusta oman vauvan kanssa laululeikkien avulla.

Tutustu alla olevista tiedotteista (pdf) vanhempainryhmien ohjelmiin ja ilmoittaudu mukaan!