Päiväkerhot

Päiväkerho on kirkon varhaiskasvatusta alle kouluikäisille lapsille. Kerhojen tavoitteena on tukea lapsen kokonaisvaltaista kasvua ja kehitystä. Vanhempien kanssa etsitään käsitystä lapsen hyvästä ja päiväkerhoissa toimitaan kasvatuskumppanuudessa vanhempien kanssa. Toiminnan lähtökohtana on kristillinen arvopohja.

Kerhoissa opetellaan hiljentymistä sekä ihmetellään elämän pieniä ja isoja asioita, leikitään, lauletaan, askarrellaan, satuillaan ja opetellaan ryhmätaitoja. Tämän lisäksi kerholaiset retkeilevät ja osallistuvat lasten kirkkoihin ja tapahtumiin.

Hauhon seurakunta

Seurakuntamme tarjoaa päiväkerhoja 3–5-vuotiaille lapsille. Päiväkerhot kokoontuvat elokuun lopulta toukokuun puoleen väliin asti. Kerran viikossa kokoontuvan kerhon kerhomaksu on 45 euroa/lukukausi ja kaksi kertaa viikossa kokoontuvan 55 euroa/lukukausi. Sisaralennus 50 % perheen toisista lapsista. Kerhomaksusta voidaan anomuksesta myöntää vapautus. Hämeenlinnan seurakuntayhtymän seurakuntiin kuulumattomilta maksu on kaksinkertainen. Kerhopisteitä on kaksi. Maanantaisin ja perjantaisin kokoonnutaan kirkonkylän seurakuntakodin (Kotkontie 1) alakerran kerhotiloissa, tiistaisin ja torstaisin Eteläisten seurakuntakodilla (Västingintie 8 A 5). Kerhot alkavat viikolla 35 ja päättyvät viikolla 20. Vapaita paikkoja voi kysellä lastenohjaajalta, puh. 040 804 92 86.

Avoin päiväkerho

Aikuisille ja lapsille tarkoitettu kerho kokoontuu kirkonkylän seurakuntatalon alakerran takkahuoneessa syyskuusta huhtikuuhun pääsääntöisesti yhtä aikaa Kultaisen iän kerhon kanssa klo 11–13. Kerhossa on mahdollisuus ruokailuun, jonka hinta aikuisilta on 6 €. Lapset saavat syödä maksutta. Avoimeen päiväkerhoon on sisäänkäynti yläkerran kautta. Kokoontumisajat  kaudella 2017-2018 ovat: 27.9. 25.10. 22.11. 31.1. 21.2. (kahvikerhona, ei ruokailua),  21.3.  ja 25.4.  Tervetuloa mukaan!

Hämeenlinna-Vanajan seurakunta

Päiväkerhot

Päiväkerhoon otetaan 3–6-vuotiaita lapsia. Kerholaiset tapaavat toisiaan kaksi kertaa viikossa 2½-3 tuntia kerrallaan. Kerhot kokoontuvat pääsääntöisesti koulujen toiminta-aikoina.

Päiväkerhoihin haetaan vuosittain 15.4. mennessä verkkolomakkeella (lomake avataan lähempänä määräaikaa) tai palauttamalla hakulomake kerhoon, kirkkoherranvirastoon tai päiväkerhotoimistoon (Rauhankatu 14). Pitkin vuotta voi kysellä vapaita paikkoja.

Kerhon alkamisesta ja ryhmäjaosta ilmoitetaan kirjeellä lapsen kotiin. Kerhomaksu on 34 € lukukaudessa.

Päiväkerhot jatkuvat 8.1.2018.

Kerhopaikat:

Kalvolan seurakunta

Päiväkerho toimii Kalvolan seurakuntatalon yläkerrassa lasten tiloissa. Päiväkerhoista vastaa päiväkerho-ohjaaja Jannika Lehtonen.

3-vuotiaiden kerhot kokoontuvat kerran viikossa kaksi tuntia kerrallaan.

4–5-vuotiaiden kerho kokoontuu kaksi kertaa viikossa kaksi ja puoli tuntia kerrallaan.

Perhekerho on tarkoitettu alle kouluikäisille lapsille yhdessä vanhempiensa kanssa. Kerho on kaikille avoin, eikä vaadi erillistä ilmoittautumista. Kerho kokoontuu torstaisin klo 10 seurakuntatalossa lasten tiloissa (ei koulujen lomien aikana). Kerhosta vastaa iltapäiväkerho-ohjaaja Tuija Paajanen ja päiväkerho-ohjaaja Jannika Lehtonen.

Lammin seurakunta

Päiväkerhot on tarkoitettu 3–6-vuotiaille lapsille. Lammin koulujen lomien aikaan ei ole päiväkerhotoimintaa.

Päiväkerhoja toimii seurakuntatalolla maanantaista torstaihin klo 9–11 ja lisäksi torstaisin klo 13–15 ja perjantaisin klo 9.30–11.30.

Perhekerhot on tarkoitettu vanhemmille ja heidän alle kouluikäisille lapsilleen.

Perhekerho kokoontuu srk-talon kerhotiloissa keskiviikkoisin ja torstaisin klo: 9.30-11.00 joka viikko. Lammin koulujen lomien aikaan ei ole perhekerhotoimintaa.

Kerho-ohjelma koostuu kahvihetkestä, hartaushetkestä, kädentaito-osiosta, lauluista ja leikeistä. Ohjelmaa on aikuisille ja lapsille yhdessä ja erikseen.

Perhekerhoissa käy joskus lisäksi vierailijoita, jotka tulevat kerhoihin jonkun aiheen/teeman puitteissa.

Lammin lapsi- ja perhetyön Facebook-sivut

Tuuloksen seurakunta

Päiväkerhot yli 3-vuotiaille seurakuntakeskuksessa.

Perjantaisin klo 9.30–11 perhekerho Pappilan pihatuvassa.

Perhepiiri maanantaisin klo 9.30–11.30 Pappilan pihatuvassa.