Päiväkerhot

Päiväkerho on kirkon varhaiskasvatusta alle kouluikäisille lapsille. Kerhojen tavoitteena on tukea lapsen kokonaisvaltaista kasvua ja kehitystä. Vanhempien kanssa etsitään käsitystä lapsen hyvästä ja päiväkerhoissa toimitaan kasvatuskumppanuudessa vanhempien kanssa. Toiminnan lähtökohtana on kristillinen arvopohja.

Kerhoissa opetellaan hiljentymistä sekä ihmetellään elämän pieniä ja isoja asioita, leikitään, lauletaan, askarrellaan, satuillaan ja opetellaan ryhmätaitoja. Tämän lisäksi kerholaiset retkeilevät ja osallistuvat lasten kirkkoihin ja tapahtumiin.


Hauhon seurakunta

Seurakuntamme tarjoaa päiväkerhoja 3–5-vuotiaille lapsille. Päiväkerhot kokoontuvat elokuun lopulta toukokuun puoleen väliin asti. Kerran viikossa kokoontuvan kerhon kerhomaksu on 45 euroa/lukukausi ja kaksi kertaa viikossa kokoontuvan 55 euroa/lukukausi. Sisaralennus 50 % perheen toisista lapsista. Kerhomaksusta voidaan anomuksesta myöntää vapautus. Hämeenlinnan seurakuntayhtymän seurakuntiin kuulumattomilta maksu on kaksinkertainen. Kerhopisteitä on kaksi. Maanantaisin ja perjantaisin kokoonnutaan kirkonkylän seurakuntakodin (Kotkontie 1) alakerran kerhotiloissa, tiistaisin ja torstaisin Eteläisten seurakuntakodilla (Västingintie 8 A 5). Kerhot alkavat viikolla 35 ja päättyvät viikolla 21. Vapaita paikkoja voi kysellä lastenohjaajalta, puh. 040 804 92 86.

Avoin päiväkerho

Aikuisille ja lapsille tarkoitettu kerho kokoontuu kirkonkylän seurakuntatalon alakerran takkahuoneessa syyskuusta huhtikuuhun pääsääntöisesti yhtä aikaa Kultaisen iän kerhon kanssa klo 11–13. Kerhossa on mahdollisuus ruokailuun, jonka hinta aikuisilta on 6 €. Lapset saavat syödä maksutta. Avoimeen päiväkerhoon on sisäänkäynti yläkerran kautta. Syksyn 2019 ensimmäinen kokoontuminen on aiemmin ilmoitetusta poiketen 30.10.  Tervetuloa mukaan!


Hämeenlinna-Vanajan seurakunta

Päiväkerhot

Päiväkerho on kirkon varhaiskasvatusta 3–6-vuotiaille lapsille. Lapsen voi ilmoittaa kerhoon heti, kun hän täyttää kolme vuotta. Hänet otetaan kevään aikana ryhmään, mikäli ryhmässä on tilaa. Vapaita paikkoja voi tiedustella lapsityönohjaaja Kaisa Nurmelta p. 040 8049 380.

Kerhoihin ilmoittaudutaan sähköisesti verkkolomakkeella  tai palauttamalla hakulomake kerhoon, kirkkoherranvirastoon tai päiväkerhotoimistoon (Rauhankatu 14). Otamme kesken kautta uusia kerholaisia kaikkiin niihin ryhmiin, joissa on tilaa. Kerholaiset tapaavat toisiaan kaksi kertaa viikossa 2½-3 tuntia kerrallaan. Kerhot kokoontuvat pääsääntöisesti koulujen toiminta-aikoina.

Kerhon alkamisesta ja ryhmäjaosta ilmoitetaan sähköisesti. Kerhomaksu on 34 € lukukaudessa.

Kerhot alkavat syksyllä 8.8.2019.

Kerhopaikat syksyllä 2019:


Kalvolan seurakunta

Päiväkerho toimii Kalvolan seurakuntatalon yläkerrassa lasten tiloissa. Päiväkerhoista vastaa päiväkerho-ohjaaja Jannika Lehtonen.

3-vuotiaiden kerhot kokoontuvat kerran viikossa kaksi tuntia kerrallaan.

4–5-vuotiaiden kerho kokoontuu kaksi kertaa viikossa kaksi ja puoli tuntia kerrallaan.

Perhekerho on tarkoitettu alle kouluikäisille lapsille yhdessä vanhempiensa kanssa. Kerho on kaikille avoin, eikä vaadi erillistä ilmoittautumista. Kerho kokoontuu torstaisin klo 10 seurakuntatalossa lasten tiloissa (ei koulujen lomien aikana). Kerhosta vastaa iltapäiväkerho-ohjaaja Tuija Paajanen ja päiväkerho-ohjaaja Jannika Lehtonen.


Lammin seurakunta

Päiväkerhot on tarkoitettu 3–6-vuotiaille lapsille. Lammin koulujen lomien aikaan ei ole päiväkerhotoimintaa.

Päiväkerhoja toimii seurakuntatalolla maanantaista torstaihin klo 9–11 ja lisäksi torstaisin klo 13–15 ja perjantaisin klo 9.30–11.30.

Perhekerhot on tarkoitettu vanhemmille ja heidän alle kouluikäisille lapsilleen.

Perhekerho kokoontuu srk-talon kerhotiloissa keskiviikkoisin ja torstaisin klo: 9.30-11.00 joka viikko. Lammin koulujen lomien aikaan ei ole perhekerhotoimintaa.

Kerho-ohjelma koostuu kahvihetkestä, hartaushetkestä, kädentaito-osiosta, lauluista ja leikeistä. Ohjelmaa on aikuisille ja lapsille yhdessä ja erikseen.

Perhekerhoissa käy joskus lisäksi vierailijoita, jotka tulevat kerhoihin jonkun aiheen/teeman puitteissa.

Lammin lapsi- ja perhetyön Facebook-sivut


Tuuloksen seurakunta

Päiväkerhot yli 3-vuotiaille seurakuntakeskuksessa.

Perjantaisin klo 9.30–11 perhekerho Pappilan pihatuvassa.

Perhepiiri maanantaisin klo 9.30–11.30 Pappilan pihatuvassa.

Tilaa uutiskirje

Kotikirkko-lehden uutiskirjeen tilaajana saat ajankohtaista tietoa Hämeenlinna-Vanajan seurakunnan toiminnasta. Uutiskirje toimitetaan ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen 4-8 kertaa vuodessa. Voit perua tilauksen koska tahansa kirjeen lopussa olevasta linkistä.