Pikkulapsiperheille

Kirkon varhaiskasvatus (lapsi- ja perhetyö) tukee kodin kristillistä kasvatusta ja lapsen turvallista kokonaiskehitystä. Toiminnan lähtökohtana on kumppanuus ja yhteistyö perheiden kanssa kasteessa saadun yhteisen opetus- ja kasvatustehtävän mukaisesti.

Hämeenlinna-Vanajan seurakunnan lapsityönohjaajat tekevät yhteistyötä kaupungin päivähoidon kanssa ja antavat päivähoidon henkilökunnalle esimerkiksi kirkkovuoteen liittyviä ideoita ja materiaalia. Eskareille järjestetään vuosittain Kurkkaa kirkkoon -tilaisuuksia, joissa tutustutaan kirkkorakennukseen ja sen toimintaan. Kaikkia lapsiryhmiä kutsutaan lasten joulu- ja pääsiäiskirkkoihin.