Katekumenaatti

Apua elämään

Katekumenaatti on löytöretki aikuiseen uskoon

Uskon mysteeri ja elämän suuret kysymykset askarruttavat monia, myös kirkosta etääntyneitä. Katekumenaattiryhmissä tähän pohdintaan on oivallinen mahdollisuus. Perusideana on luennon jälkeen keskustella avoimesti, luontevasti ja luottamuksen ilmapiirissä.

Katekumenaattiryhmä johdattaa etsijän lähes vuoden mittaiselle löytöretkelle aikuiseen uskoon. Katekumenaatti-illat sisältävät luennon ja pienryhmäkeskustelua. Vaelluksen tarkoituksena on oppia tuntemaan kristillistä uskoa ja syventää henkilökohtaista hengellistä elämää. Matkakumppaneina on vastaavalla vaelluksella olleita ja pappi on paikalla, kun tarvitaan.

Katekumenaatti perustuu kirkon pitkään perinteeseen, sen juuret ovat alkukirkon kasteopetuksessa. Sana katekumenaatti tulee kreikan sanasta ”katechein”, opettaa, näyttää tietä, ohjata. Sama kantasana näkyy sanassa katekismus. Katekumenaatti antaa myös mahdollisuuden käydä aikuisrippikoulun tai saada kasteopetuksen ennen kristillistä kastetta.

KATEKUMENAATIN OHJELMA  2017-2018

Kokoonnumme joka toinen tiistai klo 17.30-21.00 Keskusseurakuntatalolla (Rauhankatu 14) Ristinsalissa.

Ohjelma: 17.30 Kahvittelua yhdessä,18.00 Tervetuloa ja kirkkovuosikatsaus,18.20 Luento,19.15 Pienryhmät,20.15 Iltahartaus.

Katekumenaatti osallistuu myös jumalanpalveluselämään valmistelemalla yhdessä muutaman messun.

Kokoontumiskerrat:

Syksy 2017

5.9. Elämän tarkoitusta etsimässä… pastori Mirja Lassila

19.9. Mitä Jumalasta voidaan tietää? Teologi  Pirkko Valkama

8.10. Aloitusmessu -Kristityn vapaus

17.10. Miksi kristityt lukevat Raamattua? Pastori Elias Riikonen

31.10. Jeesus Nasaretilainen-Jumala ja ihminen. Rovasti Yrjö Niemi

7.11. Miten syventäisin rukouselämääni? Pastori Kirsi Kniivilä

21.11. Mitä luterilaisuus on? Pastori Heikki Toivio

5.12. Mitä Jeesus opetti? Teologi Pirkko Valkama

17.12. Tehkää tie kuninkaalle- Messu Hämeenlinnan kirkossa ja puurojuhla Keskusseurakuntatalolla.

Kevät 2017

9.1. Miksi käskyt kuuluvat kristityllekin?

23.1. Mitä synti tarkoittaa?

6.2. Ylösnousemuksen ihme. Pirkko Valkama

20.2. Uskon lahja

27.3. Kasteen ja ehtoollisen merkitys

31.3.-1.4. Pääsiäisyön messu Hämeenlinnan kirkossa

10.4. Miten suhtautua kärsimykseen? Risto Suonto

8.5. Tehtäväni ja paikkani seurakunnassa?

20.5. Helluntain messu ja lähtöjuhla

Ilmoittautumiset 31.8. 2017 mennessä pastori Mirja Lassilalle puh: 040-804 9310 tai sähköpostitse