Katekumenaatti

Apua elämään

Katekumenaatti on löytöretki aikuiseen uskoon

Uskon mysteeri ja elämän suuret kysymykset askarruttavat monia, myös kirkosta etääntyneitä. Katekumenaattiryhmissä tähän pohdintaan on oivallinen mahdollisuus. Perusideana on luennon jälkeen keskustella avoimesti, luontevasti ja luottamuksen ilmapiirissä.

Katekumenaattiryhmä johdattaa etsijän lähes vuoden mittaiselle löytöretkelle aikuiseen uskoon. Katekumenaatti-illat sisältävät luennon ja pienryhmäkeskustelua. Vaelluksen tarkoituksena on oppia tuntemaan kristillistä uskoa ja syventää henkilökohtaista hengellistä elämää. Matkakumppaneina on vastaavalla vaelluksella olleita ja pappi on paikalla, kun tarvitaan.

Katekumenaatti perustuu kirkon pitkään perinteeseen, sen juuret ovat alkukirkon kasteopetuksessa. Sana katekumenaatti tulee kreikan sanasta ”katechein”, opettaa, näyttää tietä, ohjata. Sama kantasana näkyy sanassa katekismus. Katekumenaatti antaa myös mahdollisuuden käydä aikuisrippikoulun tai saada kasteopetuksen ennen kristillistä kastetta.

KATEKUMENAATTI RYHMÄÄ EI TÄLLÄ HETKELLÄ OLE