Yli 200 kuorolaisen Oodi ilolle 9.5.

09.05.2019 kello 19:00

Hämeenlinnan kirkko

Hämeenlinna-Vanajan seurakunnan kuorot esiintyvät yhdessä Eurooppa-päivän Oodi ilolle -konsertissa Hämeenlinnan kirkossa.

Konsertissa kuullaan eurooppalaisen kirkkomusiikin helmiä kuuden kuoron ja täysimittaisen sinfoniaorkesterin esittämänä. Kanttoreiden idea esittää kirkkomusiikin tunnetuimpia teoksia kuorojen yhteiskonserttina jalostui Eurooppa-päivän konsertiksi.

”Beethovenin 9. sinfonian finaalista kuorolle ja orkesterille peräisin oleva Oodi ilolle nostetiin konsertin otsikoksi, koska se on Euroopan unionin ja Euroopan neuvoston hymni. Konsertissa kuullaan finaalista lyhyt jakso hymnin kera”, kanttori Anna-Maria Lehtoaho kertoo.

Lisäksi ohjelmistossa on muun muassa Mozartin, Bachin, Palestrinan, Beethovenin, Vivaldin, Fauren ja Händelin kuorokappaleita orkesterin, urkujen ja pianon säestyksellä.

”Konsertti on täynnä hittejä: Händelin Halleluja, Mozartin Lacrimosa ja Bachin Kristus valo valkeuden vain muutaman mainitakseni”, Lehtoaho jatkaa.

Konsertissa esiintyvät seurakunnan kaikki nuorten ja aikuisten kuorot: Aurorina, Hämeenlinnan poikakuoro, Aurora, Vox Vanajae, Hämeenlinnan gospelkuoro, Vanajan kamarikuoro ja Tawastica. Laulajia on yhteensä yli 200. Kuoroja johtavat kanttorit Anna-Maria Lehtoaho, Sonja Saarikko, Ismo Savimäki ja Markku Sintonen.

Kuorot esittävät kappaleita omista ohjelmistoistaan, yhteisnumeroita eri kuoroyhdistelmin sekä kaikki kuorot yhdessä.

Kanttori Minna Koskikunnas esiintyy laulusolistina ja kanttori Heikki Seppänen johtaa konserttia varten koottua Sinfonia Tawastiaa. Lähes 40 soittajan sinfoniaorkesteri koostuu musiikin opettajista ja muista ammattimuusikoista sekä opinnoissaan pitkällä olevista ammattiopiskelijoista.

Oodi ilolle torstaina 9.5. kello 19 Hämeenlinnan kirkossa. Liput 10/5 € ovelta. Tuotto Yhteisvastuukeräykselle.