Vihkimusiikki-ilta Vanajan kirkossa 22.4.

22.04.2018 kello 18:00

Vanajan kirkko

Vihkimusiikki-ilta auttaa hääpareja musiikin valinnassa. Kanttorit Heikki Seppänen ja Minna Koskikunnas esittävät näytteitä erilaisista vihkimusiikeista ja pastori Satu Suonperä esittelee vihkitapahtuman kulkua. Tilaisuus on  22.4. kello 18 Vanajan kirkossa, joka on suosittu vihkikirkko.

Omin korvin kuultuna virsistä, klassikoista ja uusista ehdokkaista on helppo valita musiikki omaan vihkitilaisuuteensa. Pelkkä kappaleen nimi ei kerro välttämättä mitään, mutta kuultuna kappale on heti tunnistettavissa.

Vihkitilaisuudessa soitetaan yleensä kaksi häämarssia, toinen sisään tultaessa ja toinen alttarilta pois lähtiessä. Tutut klassikot pysyvät vuodesta toiseen. Suosituin häämarssi on Erkki Melartinin Juhlamarssi, jonka moni tuntee Prinsessa Ruususena. Muita tunnettuja ovat muun muassa Wagnerin, Mendelssohnin ja Kuulan häämarssit.

Vihkiminen ja avioliiton siunaaminen ovat jumalanpalveluksia ja kirkko pyhä tila, kanttorilla on asiantuntemus siitä, minkälainen vihkiäismusiikki on tilaisuuden luonteen ja arvon mukaista. Omia toiveita voi kuitenkin esittää ja monet niin tekevätkin. Musiikkitoiveista on hyvä keskustella kanttorin kanssa hyvissä ajoin. Niiden toteuttaminen riippuu sitä, onko kappaleisiin saatavilla nuotteja ja ehtiikö kanttori opetella ne.

Vihkimusiikki-illassa jaetaan muistin tueksi ohjelmalehtinen, jossa esitellään illan ohjelmiston lisäksi vihkitilaisuuden ja avioliiton siunaamisen kulku. Papin ja kanttorien kanssa voi jäädä keskustelemaan musiikkivalintoihin ja vihkimiseen liittyvistä asioista. Vihkimusiikki-iltaan on vapaa pääsy.

Kuva Sanna Krook