Vanhan testamentin naiskuva juutalaisin silmin 10.3.

10.03.2018 kello 10:00

Hämeenlinnan pääkirjaston musiikkisali

Karmela Belinki vierailee ensi lauantaina 10.3. Naisten aamussa teemanaan Vanhan testamentin naiskuva juutalaisesta näkökulmasta.

Belinki on tehnyt elämäntyönsä naisasianaisena, kulttuurivaikuttajana, kirjailijana, tutkijana ja toimittajana. Hän on opiskellut Englannissa, väitellyt tohtoriksi suffragettiliikkeestä Knightsbridgen yliopistossa Englannissa. Hän on tehnyt kulttuuri-ohjelmia radioon ja televisioon sekä toiminut Suomen Oslon kulttuurikeskuksen johtajana.

Naisten aamujen suunnittelija ja juontaja, kirjailija Maija Paavilainen, kertoo kutsuneensa Belinkin kertomaan etenkin Vanhan testamentin naisista, mutta myös tämän päivän juutalaisuudesta Suomessa.

”Sivistynyt kielinero, kosmopoliitti, maailmanmatkaaja ja humanisti on toiminut ansiokkaasti naisjärjestöissä ja edustanut maatamme eri juutalaisjärjestöissä”, Paavilainen luonnehtii.

Naisten aamua vietetään lauantaina 10.3. kello 10-11.30 Hämeenlinnan pääkirjaston musiikkisalissa.testamentin naisukuva