Vanajaveden nuorisokuoro laulaa kesästä 19.5.

19.05.2019 kello 14:00

Hämeenlinnan kirkko

Tänä keväänä perustettu Vanajaveden nuorisokuoro unelmoi kesästä konsertissaan Hämeenlinnan kirkossa sunnuntaina 19.5.

Näin unta kesästä kerran -konsertissa kuullaan suomalaisen kuoromusiikin aarteita; lauluja kesästä, rakkaudesta ja kaipuusta.

Kuoron laulajisto koostuu paikallisista nuorista musiikin harrastajista, jotka ovat itse koonneet kuoroporukan ja ottaneet yhteyttä seurakunnan kanttoriin Anna-Maria Lehtoahoon. Puolet kuorolaisista myös soittaa jotakin instrumenttia. Siksi tässäkin konsertissa kuullaan myös kanteleen, kitaran ja pianon soittoa sekä yksinlaulua kuorolaulun lisäksi. Kuoroa johtavat Anna-Maria Lehtoaho ja Hannu Lehtikangas.

Yksi kuorolaisista on lukiolainen, Oulusta Hämeenlinnaan muuttanut Siiri Mäenpää, joka on tullut seurakuntalaisille tutuksi toimiessaan kanttorin sijaisena jumalanpalveluksissa.

”Olen musiikkiin vakavasti rakastunut, sen eri muotoihin, sointeihin ja sävyihin. Minusta on vaikeaa päättää, mistä musiikin esilletuomisen tavasta eniten pitäisin, joten olen kokeillut monenlaista. Aktiivisesti soitan urkuja, pianoa ja kannelta sekä laulan. Toisinaan soittelen huilua ja harvakseltaan kitaraa, pienenä aloitin viululla”, Mäenpää kertoo.

Siiri Mäenpää kertoo laulaneensa aina kuorossa.

”Kun muutin, ei oikein sopivan oloista kuoroa tullut vastaan. Ajattelin, että voin nyt pitääkin muutaman lukiovuoden taukoa kuorosta ja jatkaa taas jollain opiskelupaikkakunnalla. Silti kaipasin kuorolaulua. Kun kaveri kysyi, lähtisinkö kasaamaan kuoroporukkaa, ei tarvinnut kauaa miettiä”, Mäenpää kertoo.

Uuden kuoron ohjelmisto koostuu klassisesta kirkkomusiikista, kansanlauluista ja hengellisistä kappaleista. Mäenpään mielestä kirkassävyiselle nuorisokuorolle sopii hyvin juuri kansanlaulujen tapainen musiikki.

”Musiikin tekeminen yhdessä on jotain todella hienoa. Kun mukana on monta sellaista, jolle musiikki on tapa viestiä asioista, saa yhdessäolo aivan uudenlaista syvyyttä”, Mäenpää iloitsee.

Näin unta kesästä kerran su 19.5. klo 14 Hämeenlinnan kirkko. Ohjelma ovelta 10 €.