Valon lapsi 16.12.

16.12.2017 kello 18:00

Poltinahon seurakuntatalo

Hämeenlinna-Vanajan seurakunta antaa mahdollisuuden elää ensimmäisen joulun sanomaa draamallisen konsertin parissa. Valon lapsi -joulukuvaelma esitetään lauantaina 16.12. kello 18 Poltinahon seurakuntatalossa ja siihen on vapaa pääsy.

Esitys on Anna-Mari Kaskisen kirjoittama ja Pekka Simojoen säveltämä noin tunnin pituinen draamallinen konsertti, jossa vuorottelevat laulut ja vuorosanat. Simojoen ja Kaskisen yhteistyönä on syntynyt muun muassa useita tunnettuja joululauluja.

– Laulut ovat alun perin tehty vuonna 1989 Valon lapsi -näytelmämusikaalia varten, bändin ohjaaja Marko Kylväjä kertoo.

– Kirjoitusvuodesta huolimatta kuvaelman tarina on aina ajankohtainen, koska se liittyy joulun ydinsanomaan, teatteriohjaaja Arto Myllärinen sanoo.

Perkussiot, basso, kitarat, harmonikka, piano, huilu ja viulu vievät kuuntelijan näytelmäkertomuksen ytimeen. Bändin säestyksellä kolmekymmentä henkilöä laulaa Markku Sintosen johtamassa gospelkuorossa. Näyttelijät, jotka pitävät pieniä monologeja, ovat seurakunnan draamaryhmästä.

– Musiikin sovitus on Pekka Nymanin käsialaa, toisaalta bändin kanssa olemme hieman sovittaneet lauluja tämän vuoden adventtiesitystä varten, Marko Kylväjä kuvailee.