Bach-kesäkonsertit alkavat 7.6.

07.06.2018 kello 19:30

Hämeenlinnan kirkko

Kesän ensimmäisessä Bach-konsertissa torstaina 7.6. klo 20 Hämeenlinnan kirkossa kuullaan Bachin urkumusiikkia sekä aarioita, jotka ovat osia kantaateista tai muista suurista kirkkomusiikkiteoksista.
Aariat on sävelletty solistille ja pienelle orkesterille, mutta tässä konsertissa orkesterin korvaavat urut.

Konsertti on osa koko vuoden kestävää monimuotoista musiikkisarjaa Bach333, jolla Hämeenlinna-Vanajan seurakunta juhlistaa säveltäjämestaria.

Sarjan yhdeksän musiikkitilaisuutta rakentuvat luvun 333 symboliikalle. Myös Bach oli tunnettu luku- ja numerosymboliikastaan.

Musiikkisarjan on ideoinut ja koonnut kanttori Anna-Maria Lehtoaho. Urkuja soittavat Anna-Maria Lehtoaho, Sonja Saarikko ja Heikki Seppänen. Minna Koskikunnas, Sonja Saarikko ja Heikki Seppänen laulavat.

Ennen konserttia klo 19.30 pidetään urkuparvella lyhyt urkujen esittely.

Kirkkomusiikin suurnimi Johann Sebastian Bach on barokin ja samalla koko taidemusiikin historian merkittävimpiä säveltäjiä. Bachin (1685–1750) syntymästä on tänä vuonna tullut kuluneeksi 333 vuotta.

Kun Bachin tuotantoa tarkastelee, sen laajuutta voi vain ihmetellä ja ihastella. Wolfgang Schmieder kokosi säveltäjämestarin teoksista luettelon, jolle hän antoi komean nimen: Thematisch-systematisches Verzeichnis der musikalischen Werke Johann Sebastian Bachs: Bach-Werke-Verzeichnis. Onneksemme se tunnetaan myös nimellä BWV. Luettelo sisältää yli tuhat teosta, joista monet ovat moniosaisia.

Pelkästään Bachin urkuteosten kokonaiskesto on yli 20 tuntia taidokasta kontrapunktia, kantaattejakin säveltäjältä on säilynyt noin parisataa. Kovin laajasti tätä tuotantoa ei yhteen konserttiin mahdu, mutta Hämeenlinna-Vanajan seurakunnan urkurit ja laulajat lupaavat tarjota konserttivieraille monipuolisen ja antoisan iltahetken.

Bach333 urkumusiikkia ja aarioita to 7.6. klo 20 Hämeenlinnan kirkko.
Urkuesittely ennen konserttia klo 19.30 urkuparvella.

Vapaa pääsy, konsertin käsiohjelma 10 €