Syyspäivän tasauksen ilmastonmuutosilta 23.9.

23.09.2019 kello 18:00

Hämeenlinnan kirkko

Agronomi Heikki Takko Suomen Lähetysseurasta tuo syyspäiväntasauksena vietettävään ilmastonmuutosiltaan tuoreita näköaloja Länsi-Afrikasta, jossa ilmastonmuutoksen vaikutukset ovat tuntuvia.

Heikki Takkoa jututtaa pastori Ville Halkosaari ja vuoropuheluun osallistuvat taiteen keinoin Tarinateatteriryhmä Tässä ja muusikko Petri Keinonen.

Tarjolla on myös Etelä-Hämeen Marttojen ilmastoystävällisiä ruokaohjeita sekä Reilun kaupan teetä, jota varten voi ottaa mukaan oman teemukin.

Iltaan on vapaa pääsy, kolehti kerätään Suomen Lähetysseuran Tasaus-keräykselle.

Ilmastonmuutoksen ja -ahdistuksen keskelle tarvitaan toivoa ja toimintaa. Suomen Lähetysseuran Tasaus-kampanjan nimi Toivoa on kertoo siitä, että paljon on vielä tehtävissä.

Ilmastonmuutoksen vaikutuksista kärsivät eniten kaikkein heikoimmassa asemassa olevat ihmiset. Kuivuus ja äärimmäiset sääolosuhteet vievät perheiltä mahdollisuuksia elinkeinoon, ravintoon ja puhtaaseen veteen. Samalla nämä ihmiset ovat vaikuttaneet ilmastonmuutoksen syntyyn kaikkein vähiten.

Suomen Lähetysseuran Tasaus-kampanja tekee oikeudenmukaista ilmastotyötä ja pyrkii tasaamaan ilmastonmuutoksen vaikutuksia. Lähetysseuran Ympäristöpankin kautta tuetaan esimerkiksi puiden istutusta ja metsien suojelua, vesi- ja viljelyjärjestelmien rakentamista sekä koulutusta jätehuollosta, kierrätyksestä ja ekologisista viljely- ja ruuanvalmistusratkaisuista.

Hämeenlinnan kirkossa vietetään maanantaina 23.9. syyspäiväntasausta ilmastonmuutosteemalla. Ilta alkaa kello 18.