”Se ihmettä on” – Lauluja toivosta ja armosta

16.06.2019 kello 18:00

Lammin kirkko

Su 16.6. klo 18 Lammin kirkko
”Se ihmettä on” – Lauluja toivosta ja armosta.

Sopraano Loviisa Viro ja tenori Seppo Pänkäläinen

Markku Helko, piano

Ohjelma 10 €

————————————————————————–

Sopraano Loviisa Viro on ollut Seppo Pänkäläisen lauluoppilaana reilut kaksi vuotta.

Tänä keväänä hän pyrkii mm. Sibelius-Akatemian laululinjalle. Hän on laulanut useissa kuoroissa solistina.” Pidän häntä suurena tulevaisuuden lupauksena”, sanoo Seppo Pänkäläinen.

Seppo Pänkäläinen itse on opiskellut mm. Jolanda di Maria Petrisin oppilaana ja Saksassa professori Herman Brauerin johdolla.”Olen laulanut mm. Suomen Laulun tenorisolistina sekä evankelistana Bachin Matteuspassiossa. Tenorisolistina olen laulanut mm. Tampereen ja Jyväskylän Oopperoissa. Tällä hetkellä johdan kahta kuoroa ja jatkan edelleen sävellystyötäni”. Tasavallan presidentin myöntämän Director musices -arvonimen Pänkäläinen sai v.2003.

Konsertissa kuullaan mm. Pänkäläisen Luukas-passiosta aaria Ristin luona paras paikka on Erkki Lemisen tekstiin. ”Sävellyksistäni laulamme duettona ainakin kolmiosaisen laulusarjan Sininen hetki Anna-Mari Kaskisen teksteihin. Ohjelmistossa on myös Pekka Simojoen Hymni (Katsooko hän vielä . . .) ja Suurin niistä
on rakkaus. Duettoina laulamme myös Kari Tikan Armolaulun ja Pyhän Hengen kirkkorukouksen. Loviisa laulaa soolona joitakin Bachin lauluja ja Giulio Caccinin Ave Marian sekä Maasalon Tuhansin kielin. Duettona laulamme myös Franckin Enkelten leivän”.

Konsertin pianistina soittaa lammilaisille tuttu Markku Helko, jonka
kanssa olen tehnyt yhteistyötä yli 30 vuotta. Markku soittaa myös oman pianosoolon Sibeliuksen puusarjasta Kun pihlaja kukkii.

SKML on kustantanut Pänkäläisen Luukaspassion lisäksi hänen säveltämänsä Apostolien matkassa -oratorion.