Pianokonsertti Hämeenlinnan kirkossa 31.1.

31.01.2019 kello 19:00

Hämeenlinnan kirkko

Upeita arvosteluja levytyksillään kerännyt pianisti Jouni Somero konsertoi Hämeenlinnan kirkossa 31.1. kello 19. Konserttiin on  vapaa pääsy, ja käsiohjelman voi lunastaa 10 eurolla. Someron ohjelmiston runkona ovat J. S. Bachin sekä hänen itsensä säveltämät koraalit.

Jouni Somero  on soittanut yli 3000 konserttia eri puolilla maailmaa Euroopassa, Aasiassa ja Pohjois-Amerikassa. Somero on tehnyt yhteistyötä useiden koti-ja ulkomaisten laulajien, instrumentalistien ja kapellimestarien kanssa.

Somero on  eniten levyttänyt suomalainen pianisti. Levytyksiä on kertynyt eri levymerkeille (Naxos, BMG, Jubal, MILS, FC-Records jne.) yhteensä 96.

Laajoja projekteja ovat olleet Suomalaisen Pianomusiikin Antologia (5 levyä), Sergei Bortkiewiczin koko pianotuotanto (9 levyä) sekä Tchaikovskin koko pianotuotanto (6 levyä). Somero on levyttänyt myös uudempaa suomalaista pianomusiikkia esimerkiksi koko Erkki Salmenhaaran piano-ja kamarimusiikkituotannon ja Tauno Marttisen pianosonaatit. Toivo Kuulan  pianotuotannon kokonaislevytys  ilmestyi Kuulan juhlavuodeksi 2018. Somero on myös ensimmäisenä pianistina levyttänyt Felix Blumenfeldin, Benjamin Godardin, Hans Seelingin ja Hugo Reinholdin pianotuotantoa.

Syyskuussa 2012 amerikkalainen Fanfare Magazine valitsi Someron Rebikov-albumin vuoden merkittävimmäksi pianolevyksi. Myös Bortkiewicz-levytykset ovat keränneet upeita arvosteluja Amerikassa ja Euroopassa.