Nuorten syksyn aloitus 4.9.

04.09.2019 kello 18:00

Poltinahon seurakuntatalo

Poltsarilla 4.9. vietettävään musamessuun kokoontuvat uudet koulutettavat isoset, ampparit ja kerhonohjaajat sekä tietenkin kaikki muut nuoret, jotka ovat innostuneita nuoren seurakunnan toiminnasta. Tästä alkaa syksyn toiminta –  koulutusten ohella nuortenillat, musatoiminta, Bunkkeri-tietokonepelitoiminta, klubi-illat, leirit ja retket.

Isoskoulutuksen aloittavat kokoontuvat ennen messua klo 18 ja ampparit ja kerhonohjaajat kaikille yhteisen messun jälkeen.

Isoskoulutukseen voivat ilmoittautua rippikoulun käyneet osoitteessa poltsari.fi/ilmoittautuminen. Koulutus kestää vuoden ja sisältää leirejä ja iltakoulutuksia huipentuen toukokuussa isosten siunaamiseen. Isoskoulutettavat hakevat rippikouluun isosiksi erikseen ensi keväänä. Koulutuksen käyminen ei edellytä isoseksi ryhtymistä, ja se antaa valmiuksia kaikenlaisten ryhmien ohjaamiseen.

Ampparikoulutus eli isoskoulutuksen jatko-osa kestää myös vuoden ja sisältää muun muassa nuorten ehtoollisavustajakoulutuksen, leirejä sekä isoskoulutettaville toiminnan suunnittelua ja järjestämistä.

Mä&Me -kerhonohjaajakoulutukseen voivat tulla tänä syksynä 8-luokkaa käyvät. Koulutus koostuu leireistä ja iltakoulutuksista. Kerhonohjaajakoulutuksen saaneet nuoret voivat toimia ohjaajina seurakunnan monenlaisissa kerhoissa, kuten kokki-, sähköauto- tai sählykerhoissa.

Nämä nuorten koulutukset kokoavat vuosittain paljon nuoria ja niissä hienoa on uusien ystävien saaminen, yhteisöllisyys, omien lahjojen ja kykyjen huomaaminen, rohkeus tehdä ja heittäytyä. Koulutuksissa valmistaudutaan konkreettisesti isosen ja ohjaajan tehtäviin, opitaan ihmissuhde- ja ryhmänohjaustaitoja ja koetaan myös pyhää viettämällä hartauksia ja messuja.

Kaikki nuoret kokoontuvat yhdessä musamessuun, jota vietetään kello 19. Musamessu on nuorten messu, jossa säestyksestä vastaa nuorista soittajista ja laulajista koostuva musamessubändi. Messussa vietetään ehtoollista. Musamessun jälkeen on tarjolla ilmainen iltapala. Musamessu on nuorelle paikka tavata ystäviä ja Jumalaa. Siitä voi myös löytää itselleen tehtävän – laulaa, soittaa, auttaa iltapalan tarjoilussa, jakaa ehtoollista ja avustaa messupappia myös muissa messutehtävissä kuten rukouksessa, raamatunluvussa tai saarnaamisessa. Musamessun yhteyshenkilöt ovat musa-asioissa nuorisotyönohjaaja Marko Kylväjä, p. 040 804 9377, ja muissa asioissa nuorisopappi Minna Lappalainen, p. 040 804 9303.

Terho Aallon kuvassa viime kesän isoset Minka Onnela (vas.) ja Matilda Latvala näyttämässä mallia rippileiriläisille.