Näyttely: Raamattu Agricolasta digiaikaan 25.9.–1.10.

25.09.2017 kello 00:00

Hämeenlinnan pääkirjasto

Hämeenlinnan pääkirjastossa on esillä 25.9.–1.10. Raamattu Agricolasta digiaikaan -näyttely, joka valottaa kotimaisen raamatunkäännöstyön vaiheita ja Raamatun käyttöä Suomessa. Näyttelyyn voi tutustua kirjaston aukioloaikana. Näyttelyn järjestävät Hämeenlinna-Vanajan seurakunta ja Suomen Pipliaseura.

Tiesitkö, että vuoden 1642 Raamattu painoi kuusi kiloa ja että vuoden 1776 Raamattu maksoi hyvän hevosen verran? Nykypäivän lukijalla on helpompaa: mobiililaite mahtuu taskuun, ja matkassa kulkee helposti ja huokeasti useampikin raamatunkäännös.

Keskiajan kirkon kieli oli latina, jota suomalainen korpikansa ei ymmärtänyt. Reformaatiossa keskeistä oli Raamatun kääntäminen kansan kielelle. Uskonpuhdistaja Martti Lutherin kääntämä saksankielinen Raamattu valmistui vuonna 1534. Hänen oppilaansa Mikael Agricola käänsi ensimmäisen Uuden testamentin suomeksi vuonna 1548.

 

Tilaa uutiskirje

Kotikirkko-lehden uutiskirjeen tilaajana saat ajankohtaista tietoa Hämeenlinna-Vanajan seurakunnan toiminnasta. Uutiskirje toimitetaan ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen 4-8 kertaa vuodessa. Voit perua tilauksen koska tahansa kirjeen lopussa olevasta linkistä.