Naisten aamu 25.11.

25.11.2017 kello 10:00

Hämeenlinnan pääkirjaston musiikkisali

Helsingin yliopiston tutkija Sini Mikkola pohtii mieheyden olemusta ja miesten rooleja 1500-luvun reformaatioaikana Hämeenlinna-Vanajan seurakunnan Naisten aamussa lauantaina 25.11.

Reformaattori Martti Luther ei allekirjoittanut katolisen kirkon miesihannetta, joka oli elämänsä Jumalan palvelemiseen vihkinyt munkki ja naimaton pappismies.
”Kun kerran nainen oli luotu miehen kumppaniksi, yhtä lailla miehen velvollisuus oli toimia naisen kumppanina eikä lukkiutua luostariin”, Mikkola kuvaa Lutherin ajattelua.

Mutta osasivatko miehet käyttäytyä reformaattoreiden toivomalla tavalla avioliitoissaan?
”Nähdäkseni reformaatioajan mieskriisi kulminoitui kaiken kaikkiaan kysymykseen siitä, millaista oli Jumalalle otollinen elämä”, Mikkola tiivistää.

Naisten aamut pidetään lauantaisin klo 10–11.30 Hämeenlinnan pääkirjaston musiikkisalissa.

9.12. Tapani Ruokanen, Reformaation edellytykset.