Naisen viha – kielletty vai toivottu 14.10.

14.10.2018 kello 15:00

Keskusseurakuntatalo, Rauhankatu 14

Mistä naisen aggressio nousee ja mistä se kertoo? Voiko aggressio olla myönteinen voimavara? Näihin kysymyksiin pureutuu TT, pari- ja perhepsykoterapeutti Heli Pruuki kaikille avoimella luennollaan Hämeenlinna-Vanajan seurakunnan perheasiain neuvottelukeskuksen Naisen viha – kielletty vai toivottu -tapahtumassa 14.10.

Pruuki on kirjoittanut yhdessä psykoterapeutti ja teologi Terhi Ketola-Huttusen kanssa syyskuussa ilmestyneen kirjan Vihainen nainen – hyvä, paha aggressio.

Aggression tunteen kanavointi vahingollisilla tavoilla liittyy Pruukin mukaan pääsääntöisesti ihmisen sisäiseen turvattomuuteen ja yksinäisyyteen. Vaikeus säädellä omaa aggressiota on Suomessa hyvin tavallista. Aggression sääteleminen on tärkeimpiä tunnetaitoja. Myönteinen aggressio auttaa suorempiin ja selkeämpiin ihmissuhteisiin, Heli Pruuki painottaa.

Pruukin luennon lisäksi teemapäivässä on mahdollisuus jatkotyöskentelyyn. Kamalat äidit -kanavassa pohditaan perheneuvoja Outi Elovaaran ja psykoterapeutti Kirsi Jorosen kanssa äitiyteen liittyviä myyttejä ja ristiriitaisia tunteita. Perheneuvoja Sari Paanun vetämässä kanavassa on tarjolla mahdollisuus vihan työstämiseen hiljaisesti ja omia tunteita elämänhistorian varrelta kartoittamalla. Yksi kanava on varattu keskusteluun miesten kesken perheasiain neuvottelukeskuksen johtaja Timo Korpisen johdattelemana. Paratiisin omena ja aggressio -bibliodraamassa työskennellään yhdessä rooleihin eläytyen, näyttelemisestä tai esiintymisestä ei ole kuitenkaan kyse. Bibliodraamaa ohjaavat perheneuvoja Sini Rantakari ja pastori Minna Lappalainen.

Tilaisuus pidetään keskusseurakuntatalossa (Rauhankatu 14) sunnuntaina 14.10., ja siihen on vapaa pääsy. Heli Pruuki luennoi kello 15–16. Luennon jälkeen on kahvitauko. Jatkotyöskentely kanavissa on kello 16.30–18. Lisätietoja tapahtumasta antaa perheneuvoja Outi Elovaara, p. 040 804 9342. Maksuttomaan lastenhoitoon voi varata hoitopaikan 10.10. mennessä, p. 040 804 9340.