Muistovuoden kaupunkipyhiinvaelluksella 27.4. etsitään sovintoa

Hämeenlinnan kirkko

27.04.2018 kello 15:30

Lähtö Hml kirkon edestä - päättyen rautatieasemalle

Vuotta 1918 muistava kaupunkipyhiinvaellus tutustuttaa paikkakunnan historiaan tarjoten samalla hiljentymistä, itsen kohtaamista, uusia ajatuksia ja näkökulmia sekä ympäristön näkemistä uusin silmin.

Vaellus on perjantaina 27.4. ja sille lähdetään Hämeenlinnan kirkon edustalta kello 15.30. Alle kahden kilometrin mittainen reitti päättyy rautatieasemalle. Hämeenlinnassa kevään 1918 tapahtumat saavuttivat erään lakipisteen, kun saksalaiset saapuivat kaupunkiin 26. huhtikuuta ja rautatieasema räjähti.

Vaelluksen aikana pysähdytään muutamille tapahtumapaikoille, joissa muistellaan heitä, joita vuoden 1918 tapahtumat koskettivat – mikä saa ihmisen tekemään valintojaan. Vaelluksella pohditaan, mitä rauha merkitsee, minkälaista rauhaa tarvitsemme, ja etsitään sovintoa menneisyyden ja nykyhetken välille.

Oppaina vaelluksella toimivat rovasti Sauli Keskinen ja viestintäpäällikkö, Hämeenlinna-Seuran puheenjohtaja Mikko Hieta.

Vaellukselle ei tarvitse ilmoittautua ennakkoon ja se on maksuton. Kesto on ryhmän etenemistahdin mukainen, noin 1–1,5 tuntia.