Monien sävyjen Requiem 11.3.

11.03.2018 kello 19:00

Hämeenlinnan kirkko

Nykyajan suosituimpiin kirkkomusiikkiteoksiin lukeutuva John Rutterin Requiem esitetään ensi sunnuntaina 11.3. Hämeenlinnan kirkossa kello 19 paikallisin voimin, ja se myös tulkataan viittomakielelle.

Teoksen tulkitsevat Vanajan kamarikuoro, joka on yksi Hämeenlinna-Vanajan seurakunnan kuoroista sekä orkesteri, jonka soittajat ovat pääosin hämeenlinnalaisia muusikoita. Minna Koskikunnas laulaa sopraanona ja Anna-Maria Lehtoaho soittaa urkuja, molemmat ovat Hämeenlinna-Vanajan seurakunnan kanttoreita. Teoksen johtaa vastikään vuoden kanttoriksi valittu Ismo Savimäki.

”Teos luotaa keskiaikaisen sielunmessun sisältöä syvältä, mutta ei jää pelkästään synkistelemään. Melodiat ja sointivärit ovat paikoin häkellyttävän valoisia ja kauniita”, Savimäki luonnehtii teosta

”Rutterin Requiem muistuttaakin tyyliltään enemmän elokuvamusiikkia kuin modernia taidemusiikkia. Rutter sävelsi Requiemin oman poikansa muistolle.

Humanistisen ammattikorkeakoulun tulkkiopiskelijat Ilona Seppänen, Kiia Oura ja Tiina Salmela tulkkaavat konsertin viittomakielelle. Kuoron, orkesterin ja solistin sisältävän teoksen tulkkaamiseen tarvitaan useampi tulkki. Kaikki kolme harrastavat musiikkia ja ovat kiinnostuneita musiikin tulkkauksesta.

”Olen harrastanut musiikkia koko ikäni. Vuosien varrella olen ollut mukana erilaisissa kuoroissa, joiden ohjelmistoon on kuulunut monien säveltäjien oratorioita, messuja ja requiem-teoksia. Työskentelen Hämeenlinnan seurakuntayhtymässä vahtimestarina ja halusin toteuttaa ammattiprojektini omassa seurakunnassa”, kertoo Ilona Seppänen.

Teoksen kesto on noin 45 minuuttia. Ohjelma 20/10 €.