Miikka Ruokanen aloittaa reformaatioluennot 12.10.

12.10.2017 kello 18:30

Hämeenlinnan kirkko

Loppusyksyn luentosarja Hämeenlinnan kirkossa pureutuu luterilaisen kristillisyyden ytimiin.

Vieraileviksi luennoijiksi on kutsuttu arvostettuja ja tunnettuja teologeja. Professori Miikka Ruokanen, luthertutkija Miikka Anttila, Tampereen emerituspiispa Juha Pihkala ja nykyinen piispa Matti Repo avaavat Lutherin monipuolista ajattelua tähän päivään peilaten.

Luennot pidetään Hämeenlinnan kirkossa neljänä peräkkäisenä torstaina aina alkaen kello 18.30. Ensimmäisellä luennolla 12.10. Helsingin yliopiston dogmatiikan professori Miikka Ruokanen pohtii, mitä Lutherin teologinen raamatuntulkinta voisi tarjota meille tänään.

”Martti Lutherin ja reformaation keskeisenä ideana oli palata uskomme alkulähteille Raamattuun ja sitä tietä puhtaaseen Jeesuksen Kristuksen evankeliumiin”, Ruokanen valottaa teemaa.

Ruokanen summaa Lutherin kokeneen, että keskiajan teologia oli liian monimutkaista ja peitti alleen yksinkertaisen ja selkeän sanoman Jumalan armosta.

”Tänä päivänä me tarvitsemme jälleen uutta, tuoretta suhdetta Raamattuun. Ollakseen elävää ja todellista kirkon uskon ja elämän tulee ankkuroitua lujasti Jumalan sanaan. Näin me voimme säilyttää uskonpuhdistuksen keskeisen perinnön.”

Reformaatioluennot

torstaisin Hämeenlinnan kirkko klo 18.30

12.10. Mitä Lutherin teologinen raamatuntulkinta voisi tarjota meille tänään? professori Miikka Ruokanen

19.10. Aistillinen luterilaisuus, TT, luthertutkija Miikka Anttila