Miesten aamukahvilla puhetta ihmeellisestä Raamatusta 10.5.

10.05.2017 kello 00:00

Café Laurell, Sibeliuksenkatu 7

Tampereella asuva erikoislääkäri Veli-Pekka Joki-Erkkilä on vieraana ensi keskiviikkona 10.5. Hämeenlinna-Vanajan seurakunnan miesten aamukahvilla. Hänen aiheenaan on ihmeellinen Raamattu.

Joki-Erkkilä kertoo ottaneensa Raamatun ensimmäisen kerran käteensä kuusi ja puoli vuotta sitten surressaan tyttärensä kuolemaa ja etsiessään vastausta siihen, mitä elämä on ja mitä ihmiselle kuoleman jälkeen tapahtuu.

”Raamatun lukeminen helpotti kokemaani ahdistusta, vaikka en silloin paljon tajunnut siitä, mitä luin. Ymmärsin kuitenkin, että kyseessä ei ole tavallinen kirja ja olen lukenut sitä tuon tapahtuman jälkeen joka päivä.”

Joki-Erkkilä kuvaa Raamattua aarrearkuksi, joka ei tyhjene milloinkaan.

”Raamattu on monitasoinen ja vallankumouksellinen. Se vaikuttaa niin yksilön elämässä kuin yhteiskunnissakin. Raamattu luo hyvinvointia, esimerkkinä raamatunkäännöstyö kaikkialla maailmassa ja sen kautta saavutettu lukutaito.”

Miesten aamukahvia isännöi tuttuun tapaan rovasti Yrjö Niemi. Aamukahvit nautitaan kello 7 Café Laurellissa, Sibeliuksenkatu 7. Aamiaistarjoilu maksaa 3 euroa. Kahvittelujen jälkeen on ehtoollisen vietto kello 8 Hämeenlinnan kirkossa.