Matkalauluja ja tarinoita Tansaniasta 9.9.

09.09.2018 kello 18:00

keskusseurakuntatalo, Rauhankatu 14

Mahtuuko 9-hengen bussiin kolmekymmentä henkeä ja muutama kana? Mitä ovat soinnut yy-kaa-koo? Keitä ovat Ruut ja Sara, ja mitä ihmettä Hemmo tekee saunassa?

Hämeenlinnalaiset musiikinopettajat Hanna Martikainen ja Kimmo Tapanainen olivat 10 kuukautta Suomen Lähetysseuran vapaaehtoistyössä opettamassa musiikkia tuleville kirkkomuusikoille Makumiran yliopistossa Arushassa Tansaniassa. Heidän tehtävänään oli olla mukana Tansanian kirkkomuusikkojen koulutuksessa.

Hanna ja Kimmo kertovat ystävällisistä ihmisistä, merkillisistä kellonajoista, luovasta liikennekäyttäytymisestä, kotipihan apinoista ja monista muista jännittävistä arkisista asioista kuvin, tarinoin ja tuoreiden matkalaulujen kautta sunnuntaina 9.9. keskusseurakuntatalolla. Tilaisuudessa myös lauletaan yhdessä.

Musiikilla on suuri rooli afrikkalaisessa seurakuntaelämässä. Hämeenlinna-Vanajan seurakunta myös lahjoitti Tansaniaan muutamia soittimia.

”Lukuvuosi oli työntäyteinen ja antoisa. Iloksemme kaikki opiskelijamme saavat kandin paperit ja pääsevät rakentamaan seurakuntiaan ja kirkkoa täällä musiikillaan. Messut täyttyivät ilosta ja musiikista ja opiskelijoiden kanssa työskentely oli intensiivistä ja koskettavaa. Arushassa myös pidettiin keväällä suuri Kirkkojen maailmanneuvoston kokous”, Hanna ja Kimmo kertovat ajastaan Tansaniassa.

Kuvassa Hanna Martikainen ja Kimmo Tapanainen Makumiran yliopiston musiikkiosaston johtajan Seth Sululun kanssa.

Hanna Martikaisen ja Kimmo Tapanaisen matkalauluja ja tarinoita Tansaniasta
su 9.9. klo 18 keskusseurakuntatalo, Rauhankatu 14