Marianpäivän messut Lammin seurakunnassa

Sunnuntai 24.03.2019
Marian ilmestyspäivä

Herran palvelijatar

Tämän pyhäpäivän aiheena on enkeli Gabrielin ilmestyminen neitsyt Marialle ilmoittamaan Jeesuksen syntymisestä. Tästä tulee myös juhlan nimi eri kielissä. Marian saamassa lupauksessa näkyy Jumalan armon koko rikkaus.

Monien Vanhan testamentin henkilöiden tavoin Maria asettuu kokonaan Jumalan käytettäväksi. Hän tekee sen tietoisesti ja ilmaisee oman suostumuksensa: ”Minä olen Herran palvelijatar. Tapahtukoon minulle niin kuin sanoit.”

Vanhastaan kirkko on viettänyt myös Marian käyntipäivää (2.7.). Silloin on muisteltu Marian vierailua Johannes Kastajan äidin Elisabetin luona (Luuk. 1:36-55). Tämä muistopäivä poistui kalenteristamme v. 1772. Mainittu evankeliumi on otettu Marian ilmestyspäivän 2. ja 3. vuosikerran evankeliumiteksteiksi.

(Kirkkovuosikalenteri. Evl.fi)

——————————
Marianpäivän messu Lammin kirkossa
Aika: Su 24.03.2019 klo 10:00
Paikka: Lammin kirkko
Kuvaus: Messun liturgina on Iina Jokilaakso ja kanttorina Hanna-Leena Toivola. Musiikissa palvelee kirkkokuoro. Vastuuryhmänä Kansalliset Seniorit ry.
—————————–
Marianpäivän iltamessu Tuuloksen kirkossa
Aika: Su 24.03.2019 klo 18:00
Paikka: Tuuloksen kirkko
Kuvaus: Messun liturgina on Iina Jokilaakso ja kanttorina Hannu Mursunen.