Luento kirkkomusiikista ja barokin aikakaudesta 18.11.

18.11.2018 kello 18:00

Poltinahon seurakuntatalo

Taideyliopiston Sibelius-Akatemian kirkkomusiikin professori Timo Kiiskinen vierailee Hämeenlinna-Vanajan seurakunnan Kirkkomusiikkiopistossa luennoitsijana.

Kiiskinen löytää kirkkomusiikin menneiltä vuosisadoilta useita mielenkiintoisia uutisotsikoita. Näistä esimerkkeinä vaikkapa Venetsian San Marcon kirkon kapellimestarin Claudio Monteverdin ylle langetettu syyte siitä, että hän kerta kaikkiaan tuhosi koko kirkkomusiikin kummallisella ja huonosti sävelletyllä musiikillaan. Säveltäjä-urkuri Johan Rosenmüller taas sai potkut preMeToo -kampanjan hengessä ja Johann Sebastian Bachin musiikki oli ilman muuta sekavaa ja liian vaikeaa eikä hänkään välttynyt irtisanomisilta.

”Nämä ja monta muuta mielenkiintoista musiikillista ja ulkomusiikillista yksityiskohtaa esitellään 1600–1700-lukujen musiikkia käsittelevällä luennolla, jota myös barokin aikakaudeksi kutsutaan”, lupaa Kiiskinen.

Kanttori Sonja Saarikon ideoimassa ja koostamassa Kirkkomusiikkiopistossa on paneuduttu syksyn aikana läntiseen taidemusiikkiin ja sen juuriin monin eri keinoin: luennoin, konsertissa ja musiikin teoriatunneilla.