Lapset pääosassa helatorstain torijuhlassa

10.05.2018 kello 12:00

Hämeenlinnan tori

Hämeenlinnan torilla vietetään helatorstaina kaupunkilaisten yhteistä torijuhlaa kello 12–14 torin leikkipaikan avajaisten sekä laulavan ja leikkivän jumalanpalveluksen merkeissä.

Osin keräysvaroin rahoitettava torin leikkipaikka avataan helatorstaina 10.5. torijuhlassa. Hämeenlinnan Kaupunkikeskustayhdistys on tehnyt Suomi100- ja Hämeenlinnan Lapset ja nuoret -teemavuosien kunniaksi konkreettisen kädenojennuksen lasten puolesta. Yhdistys on toteuttanut onnistuneen rahankeräyskampanjan, jonka tuotot käytetään leikkipaikan rakentamiseen torille.

Keräykseen on osallistunut yli 60 eri tahoa yksityishenkilöistä taloyhtiöihin. Leikkipaikan pääyhteistyökumppaneita ovat Hämeenlinnan kaupunki, Oma Säästöpankki, Hämeenlinnan seurakuntayhtymä, Osuuskauppa Hämeenmaa, McDonald´s Hämeensaari, OP Etelä-Häme ja Pihlajalinna.

Kaupunkikeskustayhdistyksen palvelupäällikkö Sari Hagemeier kertoo, että torin leikkipaikan tavoitteena on elävöittää toria ja tuoda kaupungin keskustaan lisää kävijöitä. Lapset ovat tärkeä osa keskustan elävyyttä.

Juhla alkaa laulavalla ja leikkivällä jumalanpalveluksella, joka tuo elämän värit ja äänet torille. Musiikki, saarna ja liturgia toteutetaan lapsiperheen tarpeet huomioon ottaen, iloisessa tilaisuudessa viihtyvät kaiken ikäiset.

Jumalanpalveluksessa ovat mukana Puolustusvoimien varusmiessoittokunta Juhani Valtasalmen johdolla sekä seurakunnan kuoroista koottu suurkuoro. Vuoden kanttoriksi valittu Ismo Savimäki johtaa tyttökuoro Aurorinaa, Hämeenlinnan poikakuoroa, Hämeenlinnan kirkkokuoroa, Rengon kirkkokuoroa ja Vanajan kirkon kuoroa. Jumalanpalveluksen toimittavat pastorit Elias Riikonen ja Katja Kujanpää. Tekstinlukijana on Minna Nyström ja kirkkoväärtinä palvelee Sara Kaloinen.

Virsikirjoja ei tarvitse kantaa mukana, sillä osallistujille jaetaan käsiohjelmat, joissa ovat yhdessä laulettavat laulut ja virret.

Jumalanpalveluksen jälkeen apulaiskaupunginjohtaja Juha Isosuo avaa torin uuden leikkipaikan käyttöön, jonka jälkeen juhla jatkuu vapaan leikin ja seurustelun merkeissä. Oma Säästöpankki tuo torille ilmapalloja ja Hämeenmaa pieniä herkkuja juhlan kunniaksi.