Lähetyksen loppiainen Hämeenlinnan kirkossa

06.01.2018 kello 10:00

Hämeenlinnan kirkko

Joulun pyhiin kuuluu myös loppiainen, jonka jälkeen siirrytään arkeen. Loppiaisena idän viisaat tietäjät saapuivat kumartamaan Jeesus-lasta tähden johdattamina ja tuomaan tälle kallisarvoisia lahjoja.

Israelin lähetit Leena ja Jari Honkakari ovat vierainamme loppiaisen messussa lauantaina 6.1. kello 1o Hämeenlinnan kirkossa sekä kirkkokahveilla messun jälkeen seurakuntatalossa. Kahvihetki on ohjelmallinen. Honkakarit kertovat työstään.

Messussa saarnaa Jari Honkakari, liturgina toimii Mika Juppala ja kanttorina Heikki Seppänen. Messun kolehti kannetaan Immanuel-kirkon työlle Tel Aviv-Jaffassa Israelissa Lähetysyhdistys Kylväjän kautta.

Loppiaisen evankeliumi kertoo lahjojen antamisesta. Jeesukselle tuotiin kultaa, suitsuketta ja mirhamia, mikä kertoo lahjan antajien suuresta kunnioituksesta lahjan saajaa kohtaan. Jumalan suuresta arvostuksesta vähäarvoista ja syntistä ihmistä kohtaan kertoo puolestaan se, että antamalla mittaamattoman arvokkaan lahjan – oman Poikansa – on Jumalalta suurin rakkauden teko, mitä ihminen voi vastaanottaa.