Köyhyyden vastainen päivä 25.10.

25.10.2018 kello 13:00

keskusseurakuntatalo, Rauhankatu 14

Köyhyyden vastaisella viikolla valokiilassa ovat ruoka-avun tarve, köyhyys ja yksinäisyys Suomessa.

Mitä sinä ja minä voisimme asialle tehdä, kysytään Hämeenlinnan seudulla ruokailuja ja ruokajakoa vähävaraisille toteuttavan Hyvän Tahdon ruokajakelun verkoston järjestämässä keskustelutilaisuudessa Hämeenlinna-Vanajan seurakunnan keskusseurakuntatalossa torstaina 25.10. kello 13–15.45.

Sekä ruokahävikki ekologisena ongelmana että leipäjonot sosiaalipoliittisena ongelmana ovat nyt julkisessa tarkastelussa ja tietoisuus kasvaa. Kristilliset seurakunnat ja yhdistykset ovat vahvasti tekemässä ja kehittämässä ruoka-aputoimintaa ja muun muassa hävikkiruoan hankkimista ja jakelua tarvitseville.

Köyhyyden vastaisena teemapäivänä tutustutaan yhteisöllisen ruoka-aputoiminnan hyviin käytäntöihin, kuten Vantaan Yhteinen pöytä -toimintaan, Turun Operaatio Ruokakassiin ja Riihimäen Tukiverkostoon.

Tilaisuuden juontaa ohjaaja-näyttelijä Arto Myllärinen ja musiikkia esittää Jussi V. Tilaisuudessa on kahvitarjoilu.

Tilaisuuden puhujina ovat:
Hanna Kuisma – Yhteinen pöytä, Vantaa
Jari Niemelä – Operaatio Ruokakassi, Turku
Teija Nuutinen – Ruokajonoista osallisuuteen, Sininauhaliitto, Helsinki
Tiina Heiskanen – Riihimäen Tukiverkosto
Kauko Niinimaa – talousneuvoja, Hämeenlinna
Katja Lahti ja Timo Heikka – Hämeenlinna-Vanajan seurakunnan diakoniatyö

Köyhyyden vastainen päivä to 25.10. klo 13–15.45 keskusseurakuntatalo. Elämään takaisin – ruoki nälkäinen. Tervetuloa osallistumaan, kuulemaan puheenvuoroja ja musiikkia ja ideoimaan, mitä sinä ja minä voimme tehdä. Kahvitarjoilu.

Tapahtuman järjestää Hyvän Tahdon ruokajakelun verkosto: Elämän Sanan seurakunta ǀ Hattulan seurakunta ǀ Hattulan Kotikirkko Hämeenlinnan Helluntaiseurakunta ǀ Hämeenlinna-Vanajan seurakunta ǀ Janakkalan seurakunta ǀ Pelastusarmeija Hämeenlinna ǀ Samaria rf ǀ ViaDia Hämeenlinna ry/ Hämeenlinnan Vapaaseurakunta

Lisätietoja antavat diakoniatyöntekijät Katja Lahti 040 804 9352 ja Timo Heikka 040 804 9355.