Konsertti: Luopumisen kauneus 25.11.

25.11.2018 kello 18:00

Hämeenlinnan kirkko

Bach333-konsertissa Luopumisen kauneus kuulija löytää monenlaisia sävyjä ja värejä, jotka voivat kuvata niin luopumisen ja surun kuin kärsimyksenkin tunnelmia. Musiikin hämmästyttävä voima kuitenkin paljastaa surussa piilevän kauneuden. Musiikista hohtaa lopulta toivoa, kauneutta ja valoa – lohtua marraskuun pimeään.

Hämeenlinnan kirkossa sunnuntaina 25.11. esiintyvä Väre-kvartetti on koonnut konserttiin suuren mestarin tunnettuja sävelaarteita, mutta myös harvemmin jousikvartetilla kuultua Bachia. Ohjelmassa on muun muassa Actus Tragicus -alkusoitto, sekä osia Kunst Der Fugesta, joka jäi säveltäjän viimeiseksi teokseksi sekä koraaleita ja koraalialkusoittoja. Musiikkimatkallamme soivat ilman muuta kuitenkin myös Bachin rakastetut ja sykähdyttävät Air ja Kristus valo valkeuden.

Väre-kvartetissa soittavat viulua Lotta Koponen ja Sini Virtanen, alttoviulua Vuokko Juutilainen sekä selloa Sini Eusebio. Muusikot ovat musiikin maistereita, jotka ovat täydentäneet solistista osaamistaan sekä kotimaassa että ulkomaisissa musiikkiyliopistoissa. Kvartetin kaikki neljä naista työskentelevät tahoillaan muusikkoina ja soitonopettajina. Väre-kvartetti on esiintynyt useilla festivaaleilla sekä omin konsertein Suomessa ja Ruotsissa.

Bach333 – Väre-kvartetti: Luopumisen kauneus su 25.11. kello 18 Hämeenlinnan kirkko. Vapaa pääsy, ohjelma 10 €.

……………………………..

Johann Sebastian Bachin (1685–1750) syntymästä tuli kuluneeksi tasan 333 vuotta 21.3.2018.  Bach on teemana koko vuoden kestävässä monimuotoisessa musiikkisarjassa Bach333, jolla seurakunta juhlistaa säveltäjämestaria ja kirkkomusiikin suurnimeä.