Kitaristi Otto Tolonen kahvilakonsertissa 18.10.

18.10.2018 kello 19:00

Café Laurell, Sibeliuksenkatu 7

Bach333-musiikkisarjassa on vuorossa erityinen helmi, kun Otto Tolonen, yksi Suomen kansainvälisesti menestyneimpiä klassisen kitaran taiteilijoita, esiintyy kahvilakonsertissa Sibeliuksenkadun Café Laurellissa torstaina 18.10.

Konsertti alkaa klo 19 (aiemmin ilmoitetusta ajasta poiketen). Lippuja on ennakkomyynnissä Café Laurellissa. Laurell buffet tarjoaa makeaa ja suolaista sekä kahvin ja teen musiikkinautintoa täydentämään. Lipun hinta, 20 euroa, sisältää buffetin.

Taiteilija Otto Tolonen etsii jatkuvasti uutta. Vanhat ja uudet, tähän mennessä tuntemattomat teokset ja ohjelmistot, musiikkifilologia, poikkitaiteelliset projektit ja uudet soittotekniikat kiinnostavat Tolosta, jonka aika jakautuu esiintymisten, levytysten ja opettamisen kesken.

Tolonen on yksi Suomen menestyneimpiä klassisen kitaran taiteilijoita. Hän lukeutuu kansainvälisesti ikäpolvensa monipuolisimpiin ja aktiivisimpiin klassisiin kitaristeihin. Menestys 20 kansainvälisessä kilpailussa vuosina 1995–2009 loi vahvan pohjan hänen uralleen. Hän ylsi kärkisijoille tärkeimmissä kansainvälisissä kitarakilpailuissa Espanjassa, Saksassa, Japanissa ja Yhdysvalloissa.

Musiikin tohtorin tutkimuskohteena ovat tällä hetkellä eurooppalainen kitaramusiikki ja musiikilliset tyylit 1900-luvun jälkimmäisellä puoliskolla.

Bachin lisäksi kahvilakonsertin ohjelmisto koostuu Tolosen uusimman levyn Retratos kappaleista, säveltäjänimiä ovat Piazzolla, Regondi, D´Angelo ja Mertz.

Tolonen kuvaa Hämeenlinnan konserttia:

”Bachin polyfonia toimii konsertin punaisena lankana kuin kommentoiden ympärillään esiintyvää uudempaa musiikkia. Levylläni olen halunnut tuoda esiin italialaisia ja argentiinalaisia teoksia eri aikakausilta. Vaikka konsertin teokset eroavat toisistaan tyylillisesti paljonkin, tuovat kitaran sointi ja musiikin tekstuurit ne kuitenkin yhteen. Tuloksena on eräänlainen musiikillinen muotokuvagalleria.”

………………

Johann Sebastian Bachin (1685–1750) syntymästä tuli kuluneeksi tasan 333 vuotta 21.3.2018.  Bach on teemana koko vuoden kestävässä monimuotoisessa musiikkisarjassa Bach333, jolla seurakunta juhlistaa säveltäjämestaria ja kirkkomusiikin suurnimeä.

Lisätietoja antaa kanttori Anna-Maria Lehtoaho, p. 040 804 9344.