Kirkkomusiikkiopiston luennoijana Aapo Häkkinen 27.1.

27.01.2019 kello 18:00

keskusseurakuntatalo, Rauhankatu 14

Kirkkomusiikkiopiston ”Barokista klassismiin” – luentokonsertissa on vieraana cembalisti ja kapellimestari Aapo Häkkinen. Häkkinen keskittyy cembalomusiikkiin ja luento-osuuksien lisäksi hän esittää cembalolla Byrdin,  Frescobaldin, Couperinin, J. S. Bach, Händel, C. P. E. Bachin ja Haydnin kappaleita. Cembalo on aikakauden tyypillinen soitin, ja Häkkinen esittelee sitä tarkemmin luentokonsertissa.

Helsingin Barokkiorkesterin taiteellinen johtaja Häkkinen palkittiin merkittävästä työstään vuonna 2018 Helsingin kaupungin Vuoden taiteilija -palkinnolla. Hänet tunnetaan myös muun muassa Janakkalan Barokki -festivaalin johtajana. Kello 18 alkava luentokonsertti pidetään keskusseurakuntatalossa.

Kevään toinen luento on sunnuntaina 3.3., jolloin lastenpsykiatri Jari Sinkkonen luennoi Hämeenlinnan kirkossa Ludvig van Beethovenin elämästä ja musiikista, luovuudesta ja neroudesta. Tilaisuudessa kuullaan myös Beethovenin musiikkia. Jari Sinkkonen on muusikko itsekin ja hänen laajasta taidemusiikin tuntemuksestaan on hieno näyte hänen vuonna 2015 julkaistu kirjansa Nerouden lähteillä: Suurten säveltäjien hauras elämä.

Myös Kirkkomusiikkiopiston musiikin teorian avoimet tunnit jatkuvat. Kevään teoriatunnit ovat klo 15–16.30 Poltinahon seurakuntatalossa sunnuntaisin 20.1., 17.2., 17.3. ja 7.4.

Kaikkiin tilaisuuksiin on vapaa pääsy.