Kirkkoilta – Mitä reformaatio on merkinnyt Suomelle? 3.11.

03.11.2017 kello 17:00

Hämeenlinnan kirkko

Reformaatioviikkoa vietetään 31.10.5.11.2017, sillä saksalainen katolinen munkki Martti Luther (1483–1546) naulasi 95 teesiään anekaupan väärinkäytöksiä vastaan Wittenbergin linnankirkon oveen tasan 500 vuotta sitten 31.10.1517.

Hämeenlinna-Vanajan seurakunta on saanut reformaatioviikon vieraakseen kirkkoasioista vastaavan opetusministeri Sanni Grahn-Laasosen. Hän avaa perjantaina 3.11. klo 17 alkavassa kirkkoillassa Suomen evankelisluterilaisen kirkon merkitystä tähänastisessa historiassamme ja pohtii millainen on reformaation kirkon tulevaisuus Suomessa. Kirjailija, aforistikko Maija Paavilainen kertoo reformaation ajatusten jalkautumisesta kansan pariin muun muassa Lutherin lähipiiriin kuuluneen taidemaalari Lucas Cranachin maalausten välityksellä.

Reformaatioviikon koko ohjelma Hämeenlinnan kirkossa

ti 31.10. klo 18.30 Armon lapset riemuitkaa!

Päätoimittaja Heli Karhumäki, musiikissa Minna ja Jussi Pyysalo. Juontaa Sampo Kujala.

ke 1.11. klo 19 Viikkomessu Lutherin virsillä

to 2.11. Piispan reformaatioluento klo 18.30

Kirkko ja Kristuksen valtakunta Lutherin mukaan. Tampereen hiippakunnan piispa Matti Repo.

pe 3.11. Mitä reformaatio on merkinnyt Suomelle? klo 17

Opetusministeri Sanni Grahn-Laasonen ja kirjailija, aforistikko Maija Paavilainen. Juontaa Heikki Toivio.

la 4.11. Pyhäinpäivän musiikillinen sanajumalanpalvelus klo 10

Vanhan musiikin yhtye Musici Cathedralis: J.S. Bachin kantaatti Ich habe genug BWV 82a sekä Franz Tunderin kantaatti Ach, Herr, lass deine lieben Engelein.

su 5.11. Uskonpuhdistuksen muistopäivän messu klo 10

su 5.11. Lobet den Herrn, alle Heiden! klo 17

Hämeenlinna-Vanajan kanttorikuoron Reformaatio 500 -merkkivuoden juhlakonsertti. Vapaa pääsy.