Kantaesitys: Luther! Hämeenlinnan kirkko 7. ja 8.10.

07.10.2017 kello 19:00

Hämeenlinnan kirkko

Martti Lutherin elämästä kertova musiikkinäytelmä nukkekuorolle, soitinyhtyeelle ja kahdelle näyttelijälle on sekä herkkää että rouheaa katsottavaa ja kuunneltavaa. Luther! on moninainen ja monitasoinen teos, joka tuo yhteen erilaisia elementtejä.

Eila Kostamon käsikirjoittama ja Antti Polameren säveltämä Luther! kantaesitetään Hämeenlinnan kirkossa 7. lokakuuta ja toinen esitys on seuraavana iltana 8. lokakuuta.

Hämeenlinna-Vanajan seurakunnan nuorisokuoroista Aurorasta ja Vox Vanajaesta muodostuvaa noin 70-henkistä kuoroa johtaa kanttori Ismo Savimäki. Kukin Aurorassa laulava nuori on tehnyt oman nuken, jonka on itse myös suunnitellut. Työtä ovat ohjanneet nukketeatteritaiteilija Hannu Räisä sekä teoksen ohjaaja Taina Maria Savimäki.

Puherooleissa ovat Antti Kemppainen Lutherina ja Miikka Anttila Hieronymuksena, joka haastaa tulisieluisen Lutherin. Esityksessä seikkailee myös keskiaikaisen commedia dell´arte -perinnettä henkivä pieni seurue naamionäyttelijöitä. Seurue kommentoi liikkeillään ja eleillään kuoron laulamaa tarinaa yleisölle.

Lisää ulottuvuutta teos saa kirkon kupoliin heijastettavista maalauksista. Tuire Toivolan teokset ovat sekä esittäviä kuvia että tunnelmaa rakentavia abstrakteja värimaisemia. Projisoinnin toteuttaa Veikko Pulli.

LUE Kotikirkon juttu näytelmästä täältä!

Luther! Hämeenlinnan kirkossa 7. ja 8.10. klo 19

Käsikirjoitus Eila Kostamo ∙ sävellys Antti Polameri ∙ ohjaus Taina Maria Savimäki ∙ kuorot: Aurora ja Vox Vanajae, johtaa Ismo Savimäki ∙ muusikot: Antti Polameri rummut, Timo Seppälä kitarat, Jedrik Laine koskettimet ∙ Luther: Antti Kemppainen ∙ Hieronymus: Miikka J. Anttila ∙ visuaalinen työryhmä: Tuire Toivola, Hannu Räisä, Veikko Pulli, Taina Maria Savimäki

Esityksen kesto 1 t 15 min. Liput 20/10 €, Ticketmaster.fi ja tuntia ennen ovelta. OSTA lippuja!