Kansanlaulumessu Rengossa kirkastussunnuntaina 15.7.

15.07.2018 kello 10:00

Rengon kirkko

Suomalaiseen perinteeseen perustuvassa Kansanlaulumessussa lauletaan tuttuja kansanlaulumelodioita Anna-Mari Kaskisen uusin sanoituksin, jumalanpalveluksen osia mukaillen. Säestyksestä vastaa kanttori Sonja Saarikko. Messussa saarnaa Heini Aronkoski. Kirkkokahvit ovat Kalevalaiset Naiset ry:n kattamat.

Samalla kaikenlaiset kansallispuvut ja kansanpuvut kaivetaan kaapeista esiin tuulettumaan. Ihmisiä rohkaistaan tulemaan Kansanlaulumessuun kansanomaisesti pukeutuneena, kansallispuvussa tai höystämään asuaan jollakin kansallispuvun osalla, kuten huivilla tai liivillä.

Kansanlaulumessua vietetään kirkastussunnuntaina 15.7.  Messu Rengon kirkossa alkaa kello 10. Tämän kirkkopyhän taustalla on Raamatussa kerrottu hämmästyttävä tapahtuma. Mestarinsa kanssa vuorelle kiivenneet opetuslapset näkevät Jeesuksen kirkastettuna keskustelemassa Mooseksen ja Elian kanssa, ja he kuulevat Jumalan äänen ilmoittavan Jeesuksen olevan Jumalan rakas Poika.

Kirkastussunnuntain kertomus on yksi vanhojen kirkkojemme suosituimmista alttaritaulujen aiheista.

Rengon kirkossa olevan kirkastusvuoriaiheisen alttaritaulun on maalannut Hämeenlinnassa syntynyt Ilmari Launis (1881–1955), aikansa tuotteliaimpiin kirkkorakennusten suunnittelijoihin kuulunut arkkitehti, joka teki myös alttaritauluja ja lasimaalauksia.