Kansanlaulumessu ja kansallispukujen tuuletus 16.7.

16.07.2017 kello 10:00

Rengon kirkko

Sunnuntaina 16.7. vietetään Rengon kirkossa kello 10 alkaen suomalaiseen perinteeseen perustuvaa Kansanlaulumessua. Runoilija ja kirjailija Anna-Mari Kaskinen on sanoittanut tuttuihin kansanlaulumelodioihin uudet sanat jumalanpalveluksen osia mukaillen. Mukana ovat muun muassa laulujen Saunavihdat, Kotimaani ompi Suomi ja Metsäniityn orvokkeja sävelmät. Säestyksestä vastaavat kanttori Markku Sintonen ja Kirsi Jaakkolan pelimannit. Messussa jaetaan lauluvihkot.

Samalla kaikenlaiset kansallispuvut ja kansanpuvut kaivetaan kaapeista esiin tuulettumaan. Kansanlaulumessuun ihmisiä rohkaistaan tulemaan kansallispuvussa, kansanomaisessa puvussa tai höystämään asuaan jollakin kansallispuvun osalla, kuten huivilla tai liivillä. Pukuja ja niiden osia on mukava tunnistaa ja keskustella asuihin liittyvistä muistoista ja tarinoista kirkkokahveilla messun jälkeen.

Sunnuntaina 16.7. vietetään myös Apostolien päivää, jonka aiheena on Jeesuksen kutsu tavallisille kalastajille tulla seuraajikseen. Messun saarnan pitää pastori Sauli Keskinen.

”Kynnys Jumalan valtakunnan sanankuuloon ei ole kenellekään liian korkea, sillä Jeesus oli maan päällä meidän kaltaisenamme, kuitenkin ilman syntiä. Kenenkään ei tarvitse tuntea pelkoa tai alemmuutta, Jeesukselle kaikki ihmiset ovat lähtökohdistaan ja olosuhteistaan huolimatta tasa-arvoisia ja yhtä arvokkaita”, valottaa Keskinen saarnansa teemaa.

KUVASSA rovasti Sauli Keskinen ruustinnansa Annelin kanssa. Saulilla on yllä perinteinen papin puku eli kaftaani ja Annelilla Hämeen kansallispuku. Keskiset rohkaisevat myös muuta kirkkoväkeä pukeutumaan kansallispukuihin tai muuten kansanomaisesti Rengon kirkon Kansanlaulumessuun.