Kalevi Virtanen Naisten aamussa 13.1.

13.01.2018 kello 10:00

Hämeenlinnan pääkirjaston musiikkisali

Kalevi Virtanen kertoo omista sisäänkäynneistään Raamattuun Naisten aamussa lauantaina 13.1. . Hämeenlinna-Vanajan seurakunnan järjestämä tilaisuus pidetään tuttuun tapaan pääkirjaston musiikkisalissa ja se alkaa kello 10.

Kalevi Virtanen aloitti Raamatun lukemisen 15-vuotiaana. Nykyinen 70-vuotias opetusneuvos on hahmottanut selkeät, omakohtaiset vastaukset neljään kysymykseen: miten Raamattu on syntynyt, millainen auktoriteetti Raamatulla on, mikä Raamatussa on totta ja mikä on Raamatun pääsisältö. Vastausten löytäminen on edellyttänyt sekä Raamatun tutkimukseen paneutumista että oman uskonkäsityksen kanssa kipuilua. Virtanen kertoo prosessistaan muun muassa artikkelissaan teoksessa Sisäänkäyntejä Raamattuun – Tulkitsijan kirja (Luomanen-Huttunen-Virtanen, Kirjapaja 2017).

Virtanen on kirjoittanut kahdeksan kirjaa, joista viimeinen on yhdessä Tommy Hellstenin kanssa kirjoitettu Valo syntyy pimeässä –  Havaintoja elämän keskeltä (Kirjapaja 2017).

Kalevi Virtanen on vihitty papiksi 1971, jäänyt eläkkeelle 2011, toiminut muun muassa Seurakuntien Lapsityön Keskuksen pääsihteerinä, Kirjapajan toimitusjohtajana ja Lasten Keskuksen julkaisujohtajana.