Juhannusjuhla Rengossa 23.6.

23.06.2017 kello 19:00

Rengon kirkko ja kirkkojärven ranta

Tule viettämään juhannusaattoa Rengon kirkkoon ja kirkkojärven rantaan.

Juhannuksessa yhdistyvät kirkollinen Johannes Kastajan muistopäivä, Suomen lipun päivä ja keskikesän luontojuhla.

Ohjelma alkaa kirkossa kello 19 Johannes Kastaja -kuvaelmalla. Kokko sytytetään kirkkojärven rannassa kello 20.30. Rengon VPK myy kahvia ja makkaraa.

Juhlaan järjestetään ilmainen bussikuljetus ilmoittautuneille. Bussi lähtee kello 18 Wetterhoffilta, reitti Wetterhoff-Poltinahon seurakuntatalo-Lintukoto-Renko. Paluulähtö noin kello 21.15. Ilmoittautuminen bussikuljetukseen 19.6 mennessä p. 040 804 9333 ma–pe klo 9–15.

Johannes Kastajan muistopäivää on vietetty 400-luvun alusta asti. Sen ajankohta perustuu käsitykseen, että Johannes syntyi kuusi kuukautta ennen Jeesusta. Johanneksen evankeliumissa Johannes Kastaja itse sanoo Jeesuksesta näin: ”Hänen on tultava suuremmaksi, minun pienemmäksi.” Kirkkoisä Augustinus (354–430) yhdisti tämän kommentin kesäpäivän ja talvipäivän seisauksiin. Johanneksen juhlan jälkeen päivät alkavat lyhetä, Jeesuksen syntymästä valo taas lisääntyy.

Kuva: Kirkon kuvapankki/Marco Peretto