Jaakon vaellus kutsuu tielle

19.07.2018 kello 10:00

Vuohiniemen kappelista Rengon kirkkoon

Pyhiinvaellukselle voi osallistua myös lähellä. Pyhän Jaakon vaellus antaa mahdollisuuden virkistäytyä luonnossa ja kokea kokonaisvaltaista hengellisyyttä. Heinäkuun 19. päivä Hämeenlinna-Vanajan seurakunnan järjestämän perinteisen vaelluksen kokonaispituus on 15 kilometriä ja se kuljetaan Hattulan Vuohiniemen kappelista metsäteitä pitkin Rengon Pyhän Jaakon kirkkoon.

On olemassa legenda, jonka mukaan Pyhän Jaakon kirkko olisi keskiaikaisen pyhiinvaellusreitin, Jaakontien, pohjoisin päätepiste. Jaakontie kulkee halki Euroopan Espanjasta Pohjoismaihin saakka. Apostoli Jaakobin hauta Santiago de Compostelassa kuului keskiajalla tärkeimpiin pyhiinvaelluskohteisiin Euroopassa.

Matka aloitetaan rukoushetkellä ja matkaan siunaamisella kello 10 Vuohiniemen kappelissa ja vaelluksen päätteeksi vietetään Rengon Pyhän Jaakon kirkossa kello 18 alkava Vaeltajan messu, jossa puheen pitää Anne Pohtamo. Sauli Keskinen ja Timo Heikka ovat mukana sekä vaelluksella että messussa.

Jaakon vaelluksella kuljetaan hitaasti ja tunnin välein pysähdellen, joten se sopii kaiken kuntoisille pyhiinvaeltajille. Kulkijoita on monta, suunta on yhteinen, jokainen kuitenkin vaeltaa oman matkansa. Matkan aikana lauletaan, rukoillaan ja hiljennytään.

Pyhiinvaellus on vuosituhantinen perinne, joka on viime vuosina löydetty uudelleen myös länsimaissa. Pyhiinvaellus on paitsi matka johonkin pyhänä pidettyyn paikkaan, myös tapa etsiä syvempää yhteyttä Jumalaan ja omaan sisimpäänsä.

Varustukseksi vaellukselle tulee varata päiväreppu eväineen ja vesipullo sekä hyvät vaellus- tai lenkkikengät, myös kävelysauva voi osoittautua hyväksi. Vesitäydennystä on tarjolla taukopaikoilla. Vaelluksen jälkeen on suihkumahdollisuus Rengon seurakuntatalossa. Seurakuntatalossa on järjestetty ruokailu noin kello 17.

Linja-autokuljetukset lähtöpaikalle kulkevat reittiä rautatieasema klo 9, linja-autoasema/Wetterhoff klo 9.05 ja Rengon kirkko klo 9.30. Paluukuljetus Hämeenlinnaan lähtee Rengosta Vaeltajan messun jälkeen. Osallistumismaksu 15 € sisältää kuljetukset, vaelluksen ja ruokailun. Vaellukselle tulee ilmoittautua 13.7. mennessä sähköpostitse tai .

KUVASSA Kulkijoita Jaakon vaelluksella.

 

Tilaa uutiskirje

Kotikirkko-lehden uutiskirjeen tilaajana saat ajankohtaista tietoa Hämeenlinna-Vanajan seurakunnan toiminnasta. Uutiskirje toimitetaan ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen 4-8 kertaa vuodessa. Voit perua tilauksen koska tahansa kirjeen lopussa olevasta linkistä.