Jaakon vaellus kutsuu tielle 20.7.

20.07.2017 kello 10:00

Ahoisten maamiesseurantalolta Rengon kirkkoon

Kaipaatko hetken hengähdystä, itsesi kohtaamista ja löytämistä, virkistymistä luonnossa, kokonaisvaltaista hengellisyyttä?

Heinäkuun 20. päivä järjestetään Jaakon vaellus Ahoisten maamiesseurantalolta metsäteitä ja polkuja pitkin Rengon Pyhän Jaakon kirkkoon. Vaelluksen kokonaispituus on 16 kilometriä. Jaakon vaelluksella vaelletaan hitaasti ja tunnin välein pysähdellen, joten se sopii kaiken kuntoisille pyhiinvaeltajille. Matka aloitetaan rukoushetkellä ja matkaan siunaamisella kello 10 ja vaelluksen päätteeksi vietetään kirkossa kello 18 alkava Vaeltajan messu.

Pyhiinvaellus on vuosituhantinen uskonnollinen perinne, joka on viime vuosina löydetty uudelleen myös länsimaissa. Pyhiinvaellus on paitsi matka johonkin pyhänä pidettyyn paikkaan, myös tapa etsiä syvempää yhteyttä Jumalaan ja omaan sisimpäänsä.

”Jaakon vaelluksella meitä on matkalla monta, jokainen kuitenkin vaeltaa oman matkansa, suunta on selvillä”, kertoo pastori Heikki Toivio.

”Matkan aikana lauletaan, rukoillaan ja hiljennytään. Pysähdyspaikkoina on muun muassa navetan vintti ja metsäkämppä.”

Varustukseksi tulee varata päiväreppu eväineen ja vesipullo sekä hyvät vaellus- tai lenkkikengät, kävelysauva voi osoittautua hyväksi. Vesitäydennystä on tarjolla taukopaikoilla. Vaelluksen jälkeen on suihkumahdollisuus Rengon seurakuntatalossa, jonka läheisyydestä löytyy myös uimapaikka. Seurakuntatalossa on järjestetty ruokailu noin kello 17.

On olemassa legenda, jonka mukaan Pyhän Jaakon kirkko olisi keskiaikaisen pyhiinvaellusreitin, Jaakontien, pohjoisin päätepiste. Jaakontie kulkee halki Euroopan Espanjasta Pohjoismaihin saakka. Apostoli Jaakobin hauta Santiago de Compostelassa kuului keskiajalla tärkeimpiin pyhiinvaelluskohteisiin Euroopassa.

Jaakon vaelluksen järjestää Hämeenlinna-Vanajan seurakunta ja se kuuluu Renkoviikon ohjelmaan.

Lähtöpaikalle Ahoisten maamiesseurantalolle järjestetään kuljetus reittiä Hämeenlinnan rautatieasema kello 9, Wetterhoff kello 9.05 ja Rengon kirkko klo 9.30. Paluukuljetus on Vaeltajan messun päätyttyä noin kello 18.45. Vaelluksen 15 euron hintaan sisältyy kuljetus, vesipisteet vaelluksella ja ruokailu vaelluksen jälkeen Rengon seurakuntatalossa. Ilmoittautumisia ottavat vastaan 14.7. mennessä Heikki Toivio, ja Timo Heikka, .