Herkullinen brunssi ja italialaista barokkia pääsiäissunnuntaina

21.04.2019 kello 11:30

Keskusseurakuntatalo (Rauhankatu 14) ja Hämeenlinnan kirkko

GLORIA! Pääsiäistä juhlitaan herkullisen juhlabrunssin ja valoisan konserttielämyksen ilossa. Konserttia voi tulla kuuntelemaan myös ilman brunssia. LISÄYS UUTISEEN: brunssilippuja ei ole enää myynnissä.

Konsertti Hämeenlinnan kirkossa alkaa kello 13. Pääsiäisen kunniaksi ohjelmisto tuo kuultavaksi italialaista elämäniloista, viehkeää ja riemukkaasti sykkivää barokkimusiikkia.

Valoisa Gloria D-duuri, RV 589 solisteille, kuorolle ja orkesterille on Antonio Vivaldin kenties tunnetuin kirkkomusiikkiteos. Arcangelo Corellin Concerto grosso in D major, Op. 6, No. 4 manifestoi valoa, iloa ja riemua.

Teosten tulkkeina ovat seurakunnan Tawastica-kuoro, Vanajaveden opiston kuoro Stella Tavast sekä Storia-orkesteri solisteinaan sopraano Tea Luoto ja mezzosopraano Hanna Vainionpää.

Konsertin johtaa kanttori Sonja Saarikon kanssa tamperelainen säveltäjä, kuoronjohtaja ja laulupeda­gogi Jani Laaksonen.

Storia-orkesteri on perustettu täydentämään Suomalaisen barokkior­kesterin (FiBO) toimintaa ja helpottamaan uusien soittajien pääsyä alalle. Storiassa soittaa Suomalaisen barokkiorkesterin jäseniä yhdessä barokkimusiikkia opis­kelevien nuorten soittajien kanssa. Gloria! -konsertissa esiintyvässä Storia-orkesterissa soittaa 12 muusikkoa. Instrumentteina kuullaan jousia, oboeta, trumpettia ja urkuja.

Lähetysemäntä Sirkka-Liisa Vatajan suunnittelema pääsiäisbrunssi on katettu tarjolle keskusseurakuntatalon saliin kello 11.30–13. Brunssilippuja ei ole enää myynnissä.

Konserttiin voi tulla myös osallistumatta brunssille, jolloin käsiohjelman voi lunastaa ovelta 10 eurolla.

Tilaa uutiskirje

Kotikirkko-lehden uutiskirjeen tilaajana saat ajankohtaista tietoa Hämeenlinna-Vanajan seurakunnan toiminnasta. Uutiskirje toimitetaan ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen 4-8 kertaa vuodessa. Voit perua tilauksen koska tahansa kirjeen lopussa olevasta linkistä.