Herkullinen brunssi ja italialaista barokkia pääsiäissunnuntaina

21.04.2019 kello 11:30

Keskusseurakuntatalo (Rauhankatu 14) ja Hämeenlinnan kirkko

GLORIA! Pääsiäistä juhlitaan herkullisen juhlabrunssin ja valoisan konserttielämyksen ilossa. Konserttia voi tulla kuuntelemaan myös ilman brunssia. LISÄYS UUTISEEN: brunssilippuja ei ole enää myynnissä.

Konsertti Hämeenlinnan kirkossa alkaa kello 13. Pääsiäisen kunniaksi ohjelmisto tuo kuultavaksi italialaista elämäniloista, viehkeää ja riemukkaasti sykkivää barokkimusiikkia.

Valoisa Gloria D-duuri, RV 589 solisteille, kuorolle ja orkesterille on Antonio Vivaldin kenties tunnetuin kirkkomusiikkiteos. Arcangelo Corellin Concerto grosso in D major, Op. 6, No. 4 manifestoi valoa, iloa ja riemua.

Teosten tulkkeina ovat seurakunnan Tawastica-kuoro, Vanajaveden opiston kuoro Stella Tavast sekä Storia-orkesteri solisteinaan sopraano Tea Luoto ja mezzosopraano Hanna Vainionpää.

Konsertin johtaa kanttori Sonja Saarikon kanssa tamperelainen säveltäjä, kuoronjohtaja ja laulupeda­gogi Jani Laaksonen.

Storia-orkesteri on perustettu täydentämään Suomalaisen barokkior­kesterin (FiBO) toimintaa ja helpottamaan uusien soittajien pääsyä alalle. Storiassa soittaa Suomalaisen barokkiorkesterin jäseniä yhdessä barokkimusiikkia opis­kelevien nuorten soittajien kanssa. Gloria! -konsertissa esiintyvässä Storia-orkesterissa soittaa 12 muusikkoa. Instrumentteina kuullaan jousia, oboeta, trumpettia ja urkuja.

Lähetysemäntä Sirkka-Liisa Vatajan suunnittelema pääsiäisbrunssi on katettu tarjolle keskusseurakuntatalon saliin kello 11.30–13. Brunssilippuja ei ole enää myynnissä.

Konserttiin voi tulla myös osallistumatta brunssille, jolloin käsiohjelman voi lunastaa ovelta 10 eurolla.