Helluntaikantaatti messussa 20.5.

20.05.2018 kello 10:00

Hämeenlinnan kirkko

J. S. Bachin kantaatti Also hat Gott die welt geliebt akentuu helluntaipäivän evankeliumitekstiin, jossa Jeesus sanoo: ”Jumala on rakastanut maailmaa niin paljon, että antoi ainoan Poikansa, jottei yksikään, joka häneen uskoo, joutuisi kadotukseen, vaan saisi iankaikkisen elämän.” Johanneksen evankeliumista löytyvää raamatunkohtaa kutsutaan pienoisevankeliumiksi. Musiikkia luonnehtii pienoisevankeliumin lupauksesta johtuva riemu: Jeesus elää, voin heittää huolet pois ja iloita!

Kantaatin esityskokoonpanoon kuuluvat Vanajan kamarikuoro, jonka on harjoittanut Ismo Savimäki, sopraanosolisti Sonja Saarikko, bassosolisti Heikki Seppänen sekä vanhan musiikin yhtye Musici Cathedralis jossa tällä kertaa soittavat Viola Räisänen, viulu, Katariina Malmberg, oboe, Marianne Hautakangas, alttoviulu, Miika Uuksulainen, sello, Lassi Kari, kontrabasso ja Anna-Maria Lehtoaho, urut.

Messussa siunataan tehtäviinsä seuraavat työntekijät: vahtimestari Merja Vuohela, nuorisotyönohjaaja Samuli Santala, perheneuvoja Sini Rantakari sekä pastorit Matleena Ikola ja Sinikka Tuori. Messussa saarnaa Matleena Ikola, liturgina toimii Sauli Keskinen ja siunauksen toimittaa Timo Kalaja.

Messun jälkeen on kirkkokahvit keskusseurakuntatalossa