Helatorstaina torilla vietetään kansainvälistä juhlaa

30.05.2019 kello 12:00

Hämeenlinnan tori

Helatorstaina 30.5. Hämeenlinnan tori täyttyy laulusta, soitosta, taiteesta, herkullisesta ruoasta ja useista eri kielistä. Tapahtuman järjestävät Hämeenlinna-Vanajan seurakunta, Hämeenlinnan Kaupunkikeskustayhdistys sekä mukana on muita kristillisiä toimijoita.  

Helatorstaita vietetään 40 päivää pääsiäisen jälkeen ja silloin muistetaan Kristuksen taivaaseen astumista.  

-Ohjelmaa on niin lapsille, nuorille kuin aikuisille ja varsinkin kansainvälisyys näkyy torilla vahvasti. Toivomme, että mahdollisimman moni löytää paikalle viettämään yhteistä pyhää, kertoo Hämeenlinna-Vanajan seurakunnan kappalainen Mika Juppala. 

Tapahtuma alkaa klo 12 kristittyjen yhteisellä sanajumalanpalveluksella, joka toteutetaan monikielisenä. Suomenkieliset puheosuudet pitää Arto Kortemaa Vapaaseurakunnasta ja englanninkielellä Mika Juppala Hämeenlinna-Vanajan seurakunnasta. Raamatuntekstejä kuullaan suomen ja englannin lisäksi arabiaksi, swahiliksi ja kareniksi 

Jumalanpalveluksen musiikista vastaavat Hämeenlinna-Vanajan seurakunnan kanttori Markku Sintonen ja Gospelkuoro, Varusmiessoittokunta sekä helluntaiseurakunnan Valo-kuoro, joka koostuu kongolaisista maahanmuuttajista.  

Jumalanpalveluksen jälkeen torilla tehdään yhteisötaidetta ja myynnissä on suolaista ja makeaa ruokaa. Kirkonkulman koulun 5B-luokka paistaa makkaraa. Open Stage aukeaa jumalanpalveluksen jälkeen ja esiintymään pääsevät kaikki halukkaat. Ohjelman lomassa voi myös ihastella kaksipyöräisiä, sillä mukana tapahtumassa on moottoripyöräkerho Gospel Riders. 

Torijumalanpalvelus järjestetään nyt kolmatta kertaa. Tämä on hyvä osoitus eri tahojen yhteystyöstä ja torin monipuolisuudesta erilaisissa tapahtumissa, sanoo Sari Hagemeier Hämeenlinnan Kaupunkikeskustayhdistyksestä. 

Tapahtuma on avoinna aina klo 14 saakka.  

 

Lisätiedot:  

Mika Juppala, Hämeenlinna-Vanajan seurakunta, p. 040 804 9307
Sari Hagemeier, Hämeenlinnan Kaupunkikeskustayhdistys ry, p. 040 831 8716 

Tilaa uutiskirje

Kotikirkko-lehden uutiskirjeen tilaajana saat ajankohtaista tietoa Hämeenlinna-Vanajan seurakunnan toiminnasta. Uutiskirje toimitetaan ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen 4-8 kertaa vuodessa. Voit perua tilauksen koska tahansa kirjeen lopussa olevasta linkistä.