Hääyö Hämeenlinnan kirkossa 26.8.

26.08.2017 kello 18:00

Hämeenlinnan kirkko

Seurakunta kutsuu pareja vihittäväksi avioliittoon Hämeenlinnan Hääyöhön lauantaina 26. elokuuta Hämeenlinnan kirkkoon, jonka palkittu floristi Päivi Lehti koristelee kukka-asetelmin. Hääyö on tunnelmallinen vihkitilaisuus, jossa vihitään useampi pari yhdellä kertaa. Tapahtuman tarkoitus on tarjota kaunis ja mutkaton, mutta arvokas tilaisuus sanoa tahdon ilman isojen häiden aiheuttamia paineita. Kirkkoon tarvitaan vain oma rakas ja todistus avioliiton esteiden tutkinnasta. Vihkipari voi kutsua kirkkoon myös omia vieraitaan. Kullekin parille vieraineen varataan puoli tuntia. Kanttori soittaa alkusoiton, jonka soidessa pari tulee alttarille. Lisäksi juhlassa lauletaan yksi virsi. Musiikkitoiveen voi ilmoittaa erikseen sovittavassa vihkikeskustelussa vihkipapille. Hääyössä ei ole pukukoodia. Vihkiaikoja on tarjolla puolen tunnin välein kello 18–22.30 ja ne varataan kirkkoherranvirastosta puhelinnumerosta p. 040 804 9333 (klo 9–15). Vihkiajat jaetaan ilmoittautumisjärjestyksessä. Pappi ottaa vihkipariin yhteyttä ja sopii etukäteistapaamisesta, jossa keskustellaan avioliiton merkityksestä ja rakkaudesta sekä käydään läpi vihkimiseen liittyviä asioita. Vihkiparin niin toivoessa avioliitto kuulutetaan kirkossa ja heidän liittonsa puolesta rukoillaan jumalanpalveluksessa. Pari saa itse valita missä ja milloin ilmoitus luetaan. Kotiseurakunta lahjoittaa avioliittoon vihittäville Raamatun.

Mitä pitää ottaa huomioon?
Vihkiparin pitää suorittaa avioliiton esteiden tutkinta omassa kotiseurakunnassa. Avioliiton esteiden tutkinta on voimassa neljä kuukautta, mutta vihkiminen voidaan toimittaa aikaisintaan seitsemäntenä päivänä siitä, kun esteiden tutkintaa on pyydetty. Kirkollisen vihkimisen edellytyksenä on, että vihittävät ovat ev. lut. kirkon jäseniä ja rippikoulun käyneitä. Toinen vihittävistä voi kuitenkin olla jonkin muun kristillisen kirkon tai uskontokunnan jäsen. Tällöin on syytä olla yhteydessä kirkkoherranvirastoon esteiden tutkintaan. Jos rippikoulu on jäänyt syystä tai toisesta käymättä, pappi järjestää vihittävälle aikuisrippikoulun, jonka päätteeksi vihittävä konfirmoidaan. Aikuisrippikouluun voi ilmoittautua pastori Mirja Lassilalle p. 040 804 9310.

Lisätietoja Hääyöstä: pastori Minna Lappalainen, p. 040 804 9303.