Dramaattinen Verdin Requiem Hämeenlinnan kirkossa 2.11.

02.11.2018 kello 19:00

Hämeenlinnan kirkko

Pyhäinpäivän aaton musiikkielämys on Giuseppe Verdin, oopperan mestarin, järisyttävä Requiem.

Teos esitetään kokoonpanolla, jolla Verdi on alun perin säveltänyt teoksensa: neljä solistia, orkesteri ja suuri kuoro. Solisteina laulavat Kaisa Takkula, Minna Koskikunnas, Mati Turi (Viro) ja Jari Parviainen. Hämeenlinnan kamarikuoroa, Vox Saloensis -kuoroa ja Hyvinkään orkesteria johtaa kanttori Heikki Seppänen.

Giuseppe Verdi sävelsi sielunmessun Messa da Requiem vuosina 1873–1874 kansallisrunoilija Alessandro Manzonin muistoksi. Teos esitettiin ensimmäistä kertaa Milanossa toukokuussa 1874 säveltäjän itsensä johdolla. Teos koostuu seitsemästä osasta.

Voimallisia tunteita ja draamallisia tehoja tarjoavaa Requiemia on nimitetty ”oopperaksi messukasukassa” ja jopa Verdin parhaaksi oopperaksi.

Requiemin eli sielunmessun teksti perustuu katoliseen latinankieliseen tekstikokoelmaan.

Verdin Requiem esitetään Hämeenlinnan kirkossa pyhäinpäivän aattona perjantaina 2.11. kello 19. Konsertin kesto on 1 tunti 45 minuuttia. Lippuja konserttiin saa ennakkoon Ticketmasterista (32/27/22 €).

Toinen esitys on sunnuntaina 4.11. kello 16 Uskelan kirkossa Salossa.