Cumina – nuorten kiertue täynnä iloa Hämeenlinnassa 5.6.

05.06.2019 kello 19:00

Hämeenlinnan kirkko

Cumina on Suomen Lähetysseuran vuosittain koottava nuorten musiikkiryhmä, johon valitaan hakemusten perusteella parikymmentä taitavaa soittajaa ja laulajaa.

Tänä vuonna mukana on myös hämeenlinnalainen lukio-opiskelija Aku Keinonen.

Cuminan kiertueen ensimmäinen konsertti kuullaan Hämeenlinnan kirkossa keskiviikkona 5.6. Konsertti alkaa kello 19 ja siihen on vapaa pääsy.

Ryhmä tekee kesäkuun alussa reilun viikon mittaisen kiertueen esiintyen seurakunnissa ja seurakuntien tapahtumissa.

Cuminan konserttiohjelmisto koostuu pääasiassa suomalaisesta hengellisestä musiikista sekä perinteisistä afrikkalaisista lauluista.

”Cuminassa on 20 musiikkia harrastavaa ja opiskelevaa nuorta eri puolelta Suomea”, kertoo ryhmän toinen vetäjä Anni Lassila.

”Meillä on huikea meininki, monipuolinen ohjelmisto ja ilosanoma kerrottavanamme. Odotamme innoissamme tulevaa kiertuetta!

Lassila ja toinen Cuminan vetäjä Ilona Saarikoski ovat sovittaneet kappaleet kokoonpanolle sopiviksi ja ryhmä on pitänyt toukokuussa leirin, jossa laulut ja koreografiat on harjoiteltu esityskuntoon.

Cumina 5.6. klo 19 Hämeenlinnan kirkko. Vapaa pääsy. Konsertissa kerätään kolehti Suomen Lähetysseuran musiikkityölle.

Kuvassa viime vuoden Cumina, kuvan otti Renja Nurmi.