Bachia ja Vivaldia Vanajan kirkossa 5.7.

05.07.2018 kello 20:00

Vanajan kirkko

Bach333-musiikkisarjan heinäkuun konsertissa kuullaan Bachia kokoonpanolla Viola Räisänen barokkiviulu, Anna Pulakka barokkisello ja Anna-Maria Lehtoaho cembalo ja urut. Konsertissa kuullaan G-duurisonaatti (BWV 1019) viululle ja cembalolle, jossa tunnelma vaihtelee sisäistyneen mietiskelevästä räiskyvän iloiseen ja energiseen, sekä sonaatti viululle ja continuolle (BWV 1021).

Lehtoaho soittaa lisäksi Bachin uruille sovittaman Antonio Vivaldin konserton solisteille ja jousiorkesterille, jossa solistiryhmä ja orkesteri pääsevät vuoroin ääneen.

”Tämä on yhden soittajan kamarimusiikkia parhaimmillaan”, Lehtoaho sanoo pilke silmäkulmassa.

”Bach oli sovittamisen mestari ja hyödynsi tätä taitoaan lainaten ja sovittaen eri kokoonpanoille sekä omia että toisten säveltäjien teoksia.”

Konsertti on Vanajan kirkossa torstaina 5.7.  Kello 20 alkavaan konserttiin on vapaa pääsy ja käsiohjelman voi ostaa 10 eurolla.

Anna Pulakka on keskipohjalalainen muusikko ja musiikkipedagogi. Hän opettaa Näppäri-kursseilla eri puolilla Suomea ja toimii freelance-muusikkona mm. Suomalaisessa barokkiorkesterissa ja palkitun Orpheus Muses’ -barokkioopperayhdistyksen produktioissa.

Viola Räisänen on soittanut mm. Scottish Chamber Orchestrassa, Barocco Boreale’ssa ja Suomalaisessa barokkiorkesterissa. Hän on Helsingin Tuomiokirkon yhteydessä toimivan vanhan musiikin yhtyeen Musici Cathedralisin perustajajäsen.

Anna-Maria Lehtoaho on Hämeenlinna-Vanajan seurakunnan kanttori.

Kuvassa Anna Pulakka.

————

Bach333

Kirkkomusiikin suurnimi Johann Sebastian Bach on barokin ja samalla koko taidemusiikin historian merkittävimpiä säveltäjiä. Bachin (1685–1750) syntymästä tuli kuluneeksi tasan 333 vuotta 21.3.2018.

Bach on teemana koko vuoden kestävässä monimuotoisessa musiikkisarjassa Bach333, jolla seurakunta juhlistaa säveltäjämestaria. Sarjan yhdeksän musiikkitilaisuutta rakentuvat luvun 333 symboliikalle. Myös Bach oli tunnettu luku- ja numerosymboliikastaan. Musiikkisarjan on ideoinut ja koonnut Hämeenlinna-Vanajan seurakunnan kanttori Anna-Maria Lehtoaho.