Afrikkalainen gospelmessu 21.5.

21.05.2017 kello 18:00

Poltinahon seurakuntatalo

Poltinahon seurakuntatalossa vietetään iloinen ja svengaava Afrikkalainen gospelmessu sunnuntaina 21.5. Messu alkaa kello 18 ja sen jälkeen nautitaan herkkuja maailmalta yhteisessä pöydässä. Tilaisuudessa kerätään kolehti Yhteisvastuukeräykselle.

Pekka Simojoen säveltämä ja Anna-Mari Kaskisen sanoittama afrikkalainen gospelmessu on musiikintäyteinen jumalanpalvelus.

Messussa on mukana nuorten musamessubändi ja Hämeenlinnan Gospelkuoro, jota johtaa kanttori Markku Sintonen. Afrikkalaisessa gospelmessussa on myös papilla paljon lauluosuuksia. Messupappina palvelee upeaääninen pastori Mirja Lassila, jolla on taustaa myös useita levyjä tehneenä gospelmuusikkona.

Afrikkalaisessa gospelmessussa on nostalgialisää, sillä 80-luvun alussa tehty messu on esikuva muille musiikkipitoisille erikoisjumalanpalveluksille ja siitä on noussut monta hengellisten laulujen kestosuosikkia, kuten Herra kädelläsi, Sydämeni sysimusta ja Kiitos kun saan tässä olla.

Sintonen ja nuorten musamessubändiä luotsaava nuorisotyönohjaaja Marko Kylväjä pitävät tärkeänä sitä, että seurakunnassa musiikkia tehdään yhdessä seurakuntalaisten kanssa.

”Tämä on hieno alku musamessubändin ja gospelkuoron yhteistyölle”, miehet iloitsevat.

”Afrikkalainen gospelmessu on erittäin yhteislaulettava messu. Siinä ei ole mitään kikkailua vaan yhdessä laulamisen nautintoa”, Kylväjä kuvailee.

Kylväjä kertoo, että musamessubändin ringissä on 21 nuorta ja nuorta aikuista, joista kootaan kuhunkin messuun 8–10 hengen kokoonpano, jossa on esilaulajia, pianisti, kitaristeja, basisti, perkussionisti sekä viulisti tai haitaristi.

”Bändissä on hirveän hyvä lämmin ja rento henki. Siinä on taitavia soittajia, myös sellaisia, joilta taittuu useampi instrumentti”, Kylväjä kertoo.