70-vuotias Rengon kirkkokuoro muistelee

18.04.2018 kello 18:00

Rengon seurakuntatalo

Rengon kirkkokuoro juhlistaa 70-vuotismerkkivuottaan kinkerien ja kakkukahvien merkeissä keskiviikkona 18.4. Tilaisuus Rengon seurakuntatalossa alkaa kello 18.

Kinkeriaiheena on Renko vuonna 1918. Sitä varten osallistujia kannustetaan etsimään mukaansa vanhin valokuvansa Rengosta.

Juhlimassa kuorolaisten ja seurakuntalaisten kanssa ovat muun muassa kuoron perustajan, kanttori Aimo Merivalon tytär Arja Merivalo, eläkkeellä oleva Rengon kanttori Sulo Kolari sekä Rengon kirkkokuoron nykyinen johtaja, kanttori Sonja Saarikko. Arja Merivalo on kirjoittanut kuoron historiikin.

Rengon kirkkokuorolaiset toteavat laulamisen ja toisten kuorolaisten tapaamisen saavan mielen virkistymään, vaikka joskus harjoituksiin lähtiessä väsyttäisi. Myös kirkkokuoron laulujen hengellinen sanoma, seurakunnan palvelu monissa erilaisissa tilaisuuksissa sekä oppimisen ilo ovat saaneet monet renkolaiset jatkamaan mieluista harrastusta jopa kymmeniä vuosia. Lapsuudesta saakka tutut kirkkomatkat ja kirkkovuoden juhla-ajat saavat laulujen ja kauniin, juhlavan esiintymispaikan myötä aina uutta, syvempää merkitystä.

Nykyisistä kuorolaisista pisin kuoroura on altto Asta Mäkisellä, joka tuli mukaan isänsä ja tätinsä kanssa vuonna 1955. Usein kuoroon on liityttykin juuri toisen kuorolaisen houkuttelemana. Kanttori Sulo Kolarin johdolla kuorossa oli parhaimmillaan yli 40 laulajaa.