Risto Nordell Kirkkomusiikkiopiston puhujavieraana 21.10.

21.10.2018 kello 18:00

keskusseurakuntatalo, Rauhankatu 14

Useasti palkittu Yleisradion musiikki- ja kulttuuritoimittaja Risto Nordell luennoi lokakuun Kirkkomusiikkiopistossa renessanssin kirkkomusiikista 21.10. kello 18 keskusseurakuntatalon Ristin salissa. Hämeenlinna-Vanajan seurakunnan järjestämään tilaisuuteen on vapaa pääsy.

Nordell on tunnettu erityisesti viikoittaisesta klassisen musiikin ohjelmastaan Riston Valinta, jossa hän asettaa levysoittimeensa mielestään parasta musiikkia. Hän on radiotoimittajana löytänyt harvinaisen laajan kosketuspinnan radiokuuntelijoihin. Nordell on kulttuuripersoona vailla vertaa, ja musiikin lomassa Nordell paneutuu ohjelmassaan muun muassa kuvataiteen maailmaan ja ujuttaa ohjelmiinsa myös raportteja sieni- ja kalaretkistä.

Nordellilta on myös ilmestynyt uutuusteos Riston Valinta – Parasta mahdollista musiikkia vuoden matkalle (Kirjapaja 2018), jossa hän tarjoilee vuoden jokaiselle kuukaudelle neljä musiikkiteosta, joiden taustoihin ja tunnelmiin Nordell johdattelee säveltäjä-anekdoottien, kulttuurihistorian ja omakohtaisten kokemustensa kautta. Nordellin leppoisa tarinointi musiikista avaa klassista musiikkia tuntemattomallekin kiehtovalla tavalla sävelten maailmaa.

Nordell on valmistunut Sibelius-Akatemiasta musiikin maisteriksi laulu pääaineenaan. Nordell on kirjoittanut musiikkiarvosteluja Suomen Kuvalehteen ja Rondo-lehteen sekä toiminut Helsingin Sanomien levysivun avustajana. Vuodesta 1988 lähtien hän on työskennellyt vakituisesti Yleisradiossa, jossa Riston Valinnan lisäksi hän on toimittanut muun muassa vanhaan musiikkiin keskittynyttä Luostarin puutarha -musiikkiohjelmaa.

Kanttori Sonja Saarikon suunnittelemassa Kirkkomusiikkiopisto-kokonaisuudessa tutustutaan länsimaisen taidemusiikin historiaan ja merkitykseen. Luentojen lisäksi syksyn aikana on tarjolla avoimia musiikin teoriatunteja, jotka järjestetään Poltinahon seurakuntatalossa 14.10., 28.10. ja 25.11. kello 15–17. Opettajana on kanttori Sonja Saarikko. Tunnit ovat maksuttomia.

Tilaa uutiskirje

Kotikirkko-lehden uutiskirjeen tilaajana saat ajankohtaista tietoa Hämeenlinna-Vanajan seurakunnan toiminnasta. Uutiskirje toimitetaan ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen 4-8 kertaa vuodessa. Voit perua tilauksen koska tahansa kirjeen lopussa olevasta linkistä.