Tilinpäätös 2019

Hämeenlinnan seurakuntayhtymän talous on vakaalla pohjalla. Seurakuntiin kuuluu 73,3 % Hämeenlinnalaisista, kun valtakunnallisesti evankelisluterilaiseen kirkkoon kuuluu 70,8 % Suomen asukkaista.

Seurakuntayhtymän tilinpäätös oli 0,5 miljoonaa euroa ylijäämäinen. Kirkollisverotulot pienenivät lähes 0,3 miljoonaa euroa edellisestä vuodesta. Kirkollisverotuloa kertyi 10,6 miljoonaa euroa sekä lakisääteisiin tehtäviin hautaustoimeen, väestökirjanpitoon ja kulttuurihistoriallisesti arvokkaiden rakennusten ja irtaimiston ylläpitoon kohdennettavaa valtionrahoitusta 1,3 miljoonaa euroa. Tulosta paransivat talousarviota suuremmat metsätalouden tulot sekä talousarviota pienemmät henkilöstökulut.

Henkilöstöä vuoden lopussa oli 139. Tehtäväalueittain suurimmat henkilöstöryhmät olivat papisto 17% henkilöstöstä, lapsityö 15%, hallinto- ja toimistotyö 13% ja diakoniatyö 11%.

Investoinnit olivat 136.000 euroa. Suurin investointi oli 136.000 euroa Ojoisten tonttien maankäyttösopimuksesta.

Hämeenlinnan seurakunnissa oli vuoden lopussa yhteensä 49 490 jäsentä. Kastettuja ja kirkkoon liittyneitä oli vuonna 2018 yhteensä 533. Kuolleita oli 624 ja eronneita 721. Nettomuuttotappio oli 44.

Tilinpäätöksen 2018 esittelyaineisto

Seurakuntayhtymän tasekirja 2018