Tilinpäätös 2017

Hämeenlinnan seurakuntayhtymän talous on vakaalla pohjalla. Seurakuntiin kuuluu 74,3 % Hämeenlinnalaisista, kun valtakunnallisesti evankelisluterilaiseen kirkkoon kuuluu 70,8 % Suomen asukkaista.

Seurakuntayhtymän tilinpäätös oli 0,9 miljoonaa euroa ylijäämäinen. Kirkollisverotulot pienenivät 0,2 miljoonaa euroa edellisestä vuodesta. Kirkollisverotuloa kertyi 10,9 miljoonaa euroa sekä lakisääteisiin tehtäviin hautaustoimeen, väestökirjanpitoon ja kulttuurihistoriallisesti arvokkaiden rakennusten ja irtaimiston ylläpitoon kohdennettavaa valtionrahoitusta 1,3 miljoonaa euroa. Tulosta paransivat kilpailukykysopimuksen mukainen lomapalkkojen aleneminen, lomapalkkajaksotusten pieneneminen, hankkeiden siirtyminen investoinneiksi sekä 0,5 miljoonan euron suuruiset rahoituserät.

Henkilöstöä vuoden lopussa oli 142. Tehtäväalueittain suurimmat henkilöstöryhmät olivat lapsityö 16% henkilöstöstä, papisto 16% ja diakoniatyö 11%.

Investoinnit olivat 164.000 euroa. Suurin investointi oli 95.000 euron arvoisen flyygelin hankkiminen Hämeenlinnan kirkkoon.

Hämeenlinnan seurakunnissa oli vuoden lopussa yhteensä 50 258 jäsentä. Kastettuja ja kirkkoon liittyneitä oli vuonna 2017 yhteensä 629. Kuolleita oli 638 ja eronneita 611. Nettomuuttotappio oli 84.

Tilinpäätöksen 2017 esittelyaineisto

Seurakuntayhtymän tasekirja 2017